INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

koronavírus

egészségügy

müller cecília

Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett hőkamerás és hőmérős ellenőrzés bemutatója a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 5-én. A repülőtéren eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre.

Koronavírus - ezekre a tünetekre figyelnek a magyar szakemberek

Infostart / MTI

A járvány folyamatosan változó dinamikus rendszer, amelyhez alkalmazkodni kell, ezért vált szükségessé az eddigi eljárásrend megváltoztatása - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Folyamatosan nyomon követik a járványügyi helyzetet a világban, azon belül Európában - mondta Müller Cecília az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Az olaszországi események szükségessé tették, hogy kiterjesszék az eddigi "eset" definíciót. Most már nemcsak az érintett kínai tartományokból, hanem az Olaszországból és más országokból érkezőkre is összpontosítanak.

  • Kiemelten figyelnek az olyan esetekre, ha valakinek súlyos légúti tünetei vannak és kórházi kezelést igényel, továbbá
  • ha valaki olyan helyről érkezett, ahol valószínűsíthető a betegség terjedése és legalább egy tünete van (lázas vagy köhög).

Mivel Debrecenbe is érkeznek Olaszországból repülőjáratok, a debreceni járatokra is kiterjesztették a szűrést, a testhőmérséklet mérését. Az ezzel kapcsolatos eljárásrend nem változott, ha valakinek 38 fok feletti a hőmérséklete és a vizsgálatok alapján a szakemberek szerint gyanúra ad okot, akkor a Szent László Kórházban elkülönítik, amíg igazolódik vagy sem a betegség.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília is azt mondta, hogy

a szájmaszkot szükségtelen hordania azoknak, akik tünetmentesek.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018