eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin
A szilveszteri ünneplés után maradt hulladékot takarítják a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. dolgozói a belvárosi Vörösmarty téren 2020. január 1-jén hajnalban.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Választ vár a kormánytól Karácsony Gergely az NHKV-vezér levele miatt

A "kukaholding" vezetője továbbra sem hajlandó fizetni a budapesti szemét begyűjtését végző FKF Zrt.-nek.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV) szerint nem érvényes az Orbán Viktor miniszterelnök által is többször megerősített megállapodás a főváros és a kormány között, ezért továbbra sem fizet Budapestnek – ezt írta kedd este a főpolgármester a Facebookon egy levélre hivatkozva, ami Karácsony Gergely szerint a holding vezérigazgatójától származik.

Az NHKV négy éve működik, de folyamatosan tetemes hiányt termelt, és pénzzel tartozik többek között az Fővárosi Közterület-fenntartónak is. Ezért vetette fel Karácsony Gergely novemberben, hogy Budapest kilépne a kukaholding díjbeszedési rendszeréből.

Az, hogy a cég továbbra sem fizet az FKF-nek, "azt jelentheti, hogy egy állami cég egyszerűen elvonja a budapestiek befizetésének jelentős részét. Amit egy budapesti azért fizet, hogy tiszta legyen a környezete, a városa, azt az állami vállalat elkölti másra. Ezzel érdemben veszélyezteti az FKF működését, a hulladékszállítás biztonságát".

Ezért a főpolgármester szerdán a kormánytól kér választ arra, hogy "a miniszterelnök adott szavát, vagy a Kukaholding vezérigazgatójának levelét tekintsék-e kiindulópontnak".

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×