eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: NIF

Újabb hidat építenek a Dunán, jövőre kezdődik a kivitelezés

Kalocsa és Paks között épül meg, de azt még nem tudni, mikorra lesz kész.

Ahogy az Infostart is megírta, 2019 áprilisában megszületett az engedély, megépülhet az újabb Duna-híd Kalocsa és Paks között.

A 1133 méter hosszú átkelő 12 támaszon fog állni, kialakításánál pedig ügyelnek arra, hogy a Dunán zajló kereskedelmi forgalmat ne gátolják. A legkisebb hajózási szélességet 180 méteresre tervezik.

A beruházás során az új híd az 512-es utat (Kalocsa nyugati elkerülőjét) köti össze a Duna túlpartján futó M6-os autópályával, melynek során 11 kilométernyi 2x1 sávos új útszakaszt is átadnak a Duna nyugati oldalán. Emellett még Paks és Gerjen között is fejlesztik a helyi infrastruktúrét: 9,6 kilométernyi új útszakasz építenek fel.

Az Index a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től megtudta: a kivitelező kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljáráshoz már elkészültek a megfelelő dokumentumok és a kisajátítási tervek.

„Folyamatban van

  • az érintett földhivatalokban és építési hatóságoknál a megépítendő úthálózat által érintett ingatlanokra vonatkozó kisajátítási tervek záradékoltatása
  • az érintett közművezeték-üzemeltetők, -kezelők és -tulajdonosok megkeresése a vezetékkiváltásokkal kapcsolatban
  • a kivitelezői közbeszerzési eljárás elindításának előkészítése.”
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×