eur:
394.35
usd:
370.4
bux:
65225.54
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: NIF

Újabb hidat építenek a Dunán, jövőre kezdődik a kivitelezés

Kalocsa és Paks között épül meg, de azt még nem tudni, mikorra lesz kész.

Ahogy az Infostart is megírta, 2019 áprilisában megszületett az engedély, megépülhet az újabb Duna-híd Kalocsa és Paks között.

A 1133 méter hosszú átkelő 12 támaszon fog állni, kialakításánál pedig ügyelnek arra, hogy a Dunán zajló kereskedelmi forgalmat ne gátolják. A legkisebb hajózási szélességet 180 méteresre tervezik.

A beruházás során az új híd az 512-es utat (Kalocsa nyugati elkerülőjét) köti össze a Duna túlpartján futó M6-os autópályával, melynek során 11 kilométernyi 2x1 sávos új útszakaszt is átadnak a Duna nyugati oldalán. Emellett még Paks és Gerjen között is fejlesztik a helyi infrastruktúrét: 9,6 kilométernyi új útszakasz építenek fel.

Az Index a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től megtudta: a kivitelező kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljáráshoz már elkészültek a megfelelő dokumentumok és a kisajátítási tervek.

„Folyamatban van

  • az érintett földhivatalokban és építési hatóságoknál a megépítendő úthálózat által érintett ingatlanokra vonatkozó kisajátítási tervek záradékoltatása
  • az érintett közművezeték-üzemeltetők, -kezelők és -tulajdonosok megkeresése a vezetékkiváltásokkal kapcsolatban
  • a kivitelezői közbeszerzési eljárás elindításának előkészítése.”
Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Itt a magyar benzinárak valósága: senkinek nincs igaza

Itt a magyar benzinárak valósága: senkinek nincs igaza

A héten tárgyal a kormány egy esetleges üzemanyagárstop bevezetéséről, miután az elmúlt hónapokban az egekbe szökött a benzinár Magyarországon. A döntés alapját a KSH új, heti szinten megjelenő statisztikája fogja képezni, amelynek az első közlése már meg is történt a múlt héten. Felmerül azonban a kérdés: jó lehet ez az adatforrás a megfelelő kormányzati következtetés levonására? Milyen hibái vannak az árfigyelő rendszernek? Mi a helyzet az adókkal? Egyáltalán, tényleg drága a benzin Magyarországon, indokolt az árstop?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×