INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

paks

roszatom

atomenergia

A Paksi Atomerőmű hármas reaktora 2019. június 25-én.

Budapestre költözik a Roszatom régiós központja

Infostart

Otthagyja a cseh fővárost az orosz atomenergetikai vállalat.

Budapesten lesz a Roszatom új régióközpontja - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint az orosz vállalat 2015 óta működtetett a magyar fővárosban fióktelepet, azonban eddig Prága volt a régiós székhelye. Az újonnan alapított régiós központ, a Rosatom Hungary Kft. egy sor fontos kérdésben továbbra is támogatást nyújt a Paks II. projekthez, miután a Paksi Atomerőmű kapacitásfenntartó beruházása aktív szakaszába lépett.

Az újság szerint " a Paks II. beruházást indokolja az is, hogy egyre több uniós intézmény és a miniszterelnökök tanácsa is elismeri, hogy az atomenergia mint karbonmentes áramtermelési forrás a globális felmelegedés elleni küzdelemben megkerülhetetlen."

A nemrég bemutatott hosszú távú energetikai terv szerint Magyarország célja, hogy 2030-ra az áramtermelésének 90 százaléka szén-dioxid mentes legyen a megújuló és a nukleáris energia hasznosításával.

A lap azt is megosztja az olvasókkal, hogy az Európai Unióban több mint hetven százalékkal nagyobb mennyiségű villamos energiát termelnek az atomerőművek, mint amennyit a szél- és a naperőművek együttvéve.

Magyarországon az áramfogyasztás 35 százalékát biztosítja az atomerőmű, de ennél nagyobb mértékben támaszkodik a technológiára Európában Franciaország (80 százalékban), Svédország (46 százalék), illetve a nem uniós tagállam Svájc áramfelhasználásának majdnem negyven százalékát adják a nukleáris blokkok.

Nyitókép: A Paksi Atomerőmű hármas reaktora 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018