eur:
395.11
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

A szülők helyett is felteszik a kérdést

Hétfőn kezdődik az őszi szünet. A gyerekeknek egy hétig nem kell iskolába menniük. A szülők ilyenkor gyakran táborokba küldik őket, és a taborfigyelo.hu vezetője szerint ennek a diákok is örülnek. A táborválasztás szempontjához most kidolgoztak egy 300 kérdésből álló szempontrendszert – mondta az InfoRádiónak Tóth Béla.

Ahogyan rekord mértékben nőtt a táborozó diákok száma a nyári szünetben, ugyanez az őszi szünet egy hetében is tapasztalható, a szülők pedig egyre több hely közül választhatnak – fogalmazott Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője. A turnusok rendszerint 3, 5 és 7 naposak.

A kisebbek számára elsősorban a napközis táborok szolgálnak, míg a nagyobbak az ottalvós táborokat részesítik előnyben, ezzel is erősítve az önállóságot, az elszakadást a szülőktől. A szakember szerint az is megfigyelhető, hogy a szülők ma már az árak és a típusok mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy minőségi táborokból választhassanak.

Ennek okán született meg a taborminosito.hu oldal is, amelyen több mint 300 kérdés alapján monitorozzák az adott táborokat, és ezáltal sorolják be azokat minőségi kategóriákba, hasonlóan, ahogyan a hoteleket, csak esetükben csillagok helyett sátrakkal – magyarázta Tóth Béla.

A minősítés nagyon sokrétű,

így – a többi között – kitér a pedagógiai tervre, a táboroztatók pedagógiai végzettségére, tapasztalatára, a vállalt gyermekek korösszetételére, illetve, hogy a táborozók milyen korcsoportokra vannak bontva, ahogyan kitér a gyermekek étkeztetésére, a jelentkezéssel összefüggő lehetőségekre, hogy milyen a kommunikáció a szülőkkel, az esetleges kedvezményekre is, sorolta Tóth Béla, megjegyezve, hogy a szakmai részén felül

azokat a kérdéseket teszik föl, amelyeket a szülő is feltenne a táborszervezőnek.

A szakember egyetértett, hogy ma már a szülő sokkal többet vár el tábortól, mint annak idején, így jobban keresik a szaktáborokat, ahol fejlesztőfoglalkozásokat kínálnak a gyerekek számára, ahogyan a gyerekek is a minél pörgősebb, változatos programokra és élményekre "éhesek". Fontos kiemelni azt is – folytatta – hogy amikor a szülők elvárják, hogy valamilyen fejlesztés legyen az adott táborban, akár idegen nyelvű, akár sport irányú, esetleg alkalmazkodó képességbeli, akkor a gyerekek azt nem úgy élik meg, mintha iskolapadból iskolapadba ülnének, hiszen játékokon keresztül adják át számukra a készségeket, képességeket, így ők nem tanulásként élik meg.

A táborok 25-35 ezer forinttól kezdődnek és körülbelül 70-75 ezer forintig terjednek, függően attól, hogy három, öt, vagy hétnapos turnust választunk, valamint a szállás és az étkeztetés, egy ottalvós tábor díja magasabb, mint egy napközisé. Tóth Béla azonban azt tanácsolja a szülőknek, hogy

ne kizárólag az árat nézzék, hanem sokkal inkább az ár-érték arányt,

hiszen értékes attól lesz egy tábor, hogy ha minél több aktív programja van, ha minél több élményt és lehetőséget nyújt a gyermeknek a kikapcsolódásra.

A taborfigyelo.hu vezetője végezetül a táborok fontossága kapcsán kiemelte: "gyermeknek gyermek a barátja". Akinek van gyereke, pontosan tudja, hogy nem lehet 25-30 gyereket helyettesíteni, akár egy hétre sem. Ráadásul azok, akiknek van lehetősége táborozni, teljesen feltöltődve, nagyobb lendülettel és motivációval fordulnak rá a karácsonyig tartó időszakra, mint azon társaik, akiknek nincs lehetőségük ilyenben részt venni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×