eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tóbiás József, az MSZP képviselője felszólal az egyes ügyintézési folyamatok egyszerűsítéséről szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Lemond képviselői mandátumáról Tóbiás József

A szocialista politikustól Tóth Bertalan pártelnök nyáron azt kérte, döntsön, megy vagy marad.

Nem marad az MSZP országgyűlési képviselője Tóbiás József, aki 2018 ősszel családjával Tenerifére költözött, mert kisfiának olyan légúti betegsége van, ami miatt pollenektől és más allergénektől mentes helyen tanácsos élnie az orvosok szerint.

"A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére" - mondta a politikus, aki a Kanári-szigetek és Budapest között ingázott, két-háromhetente jött haza. "Minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges" - tette hozzá ezzel kapcsolatban. A helyzet a párton belül is okozott feszültségeket, és amikor idén nyáron napvilágra került, Tóth Bertalan pártelnök ultimátumot adott.

Most a Facebook-oldalán egy bejegyzésben erősítette meg a hírt, hogy Tóbiás József visszaadja mandátumát. "Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról. A döntését megértem és tiszteletben tartom. Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében".

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×