eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tóbiás József, az MSZP képviselője felszólal az egyes ügyintézési folyamatok egyszerűsítéséről szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Őszig kapott haladékot az MSZP-től Tóbiás József

A párt egy nappal azután adta közleményét, hogy egy bulvárlap megírta, a képviselő családi okokkal indokolva tavaly ősszel a Kanári-szigetekre költözött, azóta onnan jár be az Országgyűlésbe.

Tóbiás Józsefnek, a parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt - tudatta közleményében az MSZP. Azt írták: Tóbiás József jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki a családjában.

Az MSZP-frakció tudomásul vette a képviselő bejelentését azzal a kikötéssel, hogy

záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet,

ugyanakkor addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is, de el kell látnia.

Csütörtökön a Blikk írta meg, hogy a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött tavaly ősszel a családjával TóbiásJózsef, az MSZP volt elnöke. A lapnak a politikus azt mondta: fia légúti problémákkal küszködött, és az orvosok javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyag. Azt is elmondta, hogy nem vállalt párt- és egyéb tisztséget, a képviselői munkáját pedig ingázással el tudja látni.

A lap szerint Tóbiás József két- vagy háromhetente repül Budapestre, a parlamenti menetrendnek megfelelően. "Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges" - fogalmazott a lapnak a szocialista politikus.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×