INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

lmp

állatvédelmi törvény

szigorítás

Az LMP szigorítaná az állatvédelmi törvényt

Az LMP szigorítaná az állatvédelmi törvényt

Infostart / MTI

Szigorúbb fellépést sürget az LMP az állatok védelméért, egyes minősített esetekben akár ötéves büntetés kiszabását is szorgalmazzák az állatkínzókra.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes az állatok világnapja alkalmából bezsélt arról, hogy pártja javaslatcsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, hogy hatékonyan fel lehessen lépni az elmúlt időszakban napvilágra került állatkínzásokhoz hasonló esetekkel szemben.

Az állatok egészségére veszélyes magatartást akár hároméves büntetéssel sújtaná az ellenzéki párt, az állatkínzókat eltiltaná az állattartástól, és

állatkínzásnak minősítené azt is, ha valaki tömeges méhpusztulást idéz elő.

A párt szigorítaná az állatok örökbeadásának szabályait és állatvédelmi termékdíjat vetne ki a kutyákra vagy macskákra is ártalmas pirotechnikai eszközökre, hogy a befolyt pénzből az állatvédő szervezeteket támogassák.

Az LMP javaslata kikötné azt is, hogy gyepmesteri teendőket csupán az állatvédelem iránt elkötelezett civil szervezetek láthassanak el, profitorientált cégek nem.

Schmuck Erzsébet azt mondta: javaslatuk hatékonyabbá tenné a jogérvényesítést is, hiszen a legtöbb állatkínzási eset nem derül ki. Az LMP növelné a területen dolgozó civil szervezetek támogatását is.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018