eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az új szárny járóbeteg része a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházában. A felvétel 2011. február 24-én készült.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Változhat a traumatológiai ellátás finanszírozása

A Traumatológiai Intézet vezetése nem tud arról, hogy felmondana 68 baleseti sebészük.

A Népszava írt arról, hogy az orvosok október elsejével rendkívüli felmondást helyeztek kilátásba, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit. A lap birtokába került levélben úgy fogalmaznak, hogy annyira alulfinanszírozott a rendszer, hogy az már veszélyezteti a betegek biztonságos ellátását.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet vezetése rövid közleményben azt írta:

az érintett traumatológus munkatársak nem értesítették őket esetleges felmondásukról,

az ügyről az intézménynek semmi érdemleges információja nincs. Hozzátették, hogy a traumatológus szakmát érintő kérdésekben az ellátást irányító állami fenntartó mellett a Magyar Traumatológus Társaság illetékes.

Utóbbi testület azt közölte, hogy a cikk még a közgyűlés előtt került publikálásra, ezért az érdemi információt nem tartalmazhat.

"Az MTT Közgyűlése által megválasztott tárgyaló bizottság több hónapos közös munkával egyeztetett az EMMI-vel, mely során kidolgozásra került a traumatológiai ellátás finanszírozásának módosítása. A módosítások megvalósítására az egészségügyi tárcától határozott ígéretet kaptunk" - írták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: nagyra becsüli a traumatológusok munkáját, amit a mindennapokban a betegek érdekében tesznek. Elismerésre méltó az a hozzáállás is, amit a Magyar Traumatológus Társaság Közgyűlése által megválasztott tárgyaló bizottság az tárcával való folyamatos és eredményesen lezárult egyeztetéseken tanúsított.

Emlékeztetnek arra, hogy 2007-ben a Gyurcsány-kormány szüntette meg az országos traumatológia csúcsközpontját, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet, melynek feladatkörét finanszírozás nélkül olvasztották be a Péterfy Sándor utcai Kórházba.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×