eur:
393.29
usd:
367
bux:
66620.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Elutasították az MTVA birtokvédelmi kérelmét

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság az óbudai jegyző által kiadott birtokvédelmi határozatot megváltoztatta és az alperes MTVA birtokvédelmi kérelmét elutasította.

Ezen határozat alapján hagyták el az ellenzéki országgyűlési képviselő felperesek 2018. december 17-én a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székházát - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A felperesek, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Varju László (DK), Gréczy Zsolt (DK) , Vadai Ágnes (DK) és Oláh Lajos (DK) polgári keresetben támadták meg az óbudai jegyző birtokvédelmi határozatának jogszerűségét és annak megváltoztatására kérték a bíróságot, mivel a határozat véleményük szerint súlyos tartalmi és alaki hibákat tartalmazott. A bíróság helyt adott a keresetnek és megváltoztatta a kiadott birtokvédelmi határozatot, valamint kötelezte az alperest a felmerült perköltségek megtérítésére.

A bíróság indokolása szerint a felperesek országgyűlési képviselőként jogosultak voltak az alperes területére belépni. Azzal, hogy a területen tartózkodtak, a perben lefolytatott bizonyítás alapján

nem okozták az alperes rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.

Az eset előzménye, hogy tavaly decemberben ellenzéki képviselők jutottak be a székházba, és be akarták olvastatni ötpontos követelésüket. Az MTVA biztonsági emberei azonban nem engedték a politikusokat szabadon mozogni az épületben, volt, akit kitettek, mást a földre vittek.

Óbuda jegyzője birtokvédelmi eljárást indított, aminek eredményeként akár rendőri erővel is elvihették volna a politikusokat, ha maguktól nem távoznak a székházból. Ezt támadták a bíróságon az ellenzéki képviselők.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

A 2008-as pénzügyi válság kirobbanása utáni állapotokat idézte a magyar lakáshitelpiac tavalyi inaktivitása: ebben az évezredben egyedül 2013-ban történt kevesebb lakáshitel-folyósítás, mint tavaly. A KSH friss adatai alapján összesen 652 ezer lakáscélú hitelszerződés él Magyarországon, ami 22%-kal elmarad a 2008-as csúcstól. A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya nagyjából egyharmadra süllyedt, vagyis aki tehette, nem hitelből vásárolt. Az idei év már a fellendülésről szól, de hogy miként zajlik ez, arról a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján lehet érdekes szakértői véleményeket hallani, érdemes mielőbb regisztrálni!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×