INFORÁDIÓ 
2019. december 9. hétfő
Natália

duna

híd

komárom

nif

Nem várt akadályba ütközött a komáromi Duna-híd építése

Nem várt akadályba ütközött a komáromi Duna-híd építése

Infostart

Hamarosan elkezdődik a 250 méter széles hajózási nyílásban levő hídpályaszakasz szerelése is.

Látványosan halad a két Komáromot a Duna felett összekötő új híd építkezése – derül ki a komaromihirado.hu beszámolójából. A 600 méteres, egy pilonos, ferdekábeles hidat a meglévő vasúti hídtól nyugati irányban 170 méterre alakítják ki.

A tervezett ütemben zajlanak a munkálatok, bár az építkezés nem várt akadályba ütközött. Hideg András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy

a Duna medrének altalaja a tervekben szereplőhöz képest kedvezőtlenebb volt, így a munkagödrök falait a beomlás ellen biztosító, úgynevezett szádfalak leverése nagy nehézségekbe ütközött.

Jelenleg a 4. pillérnél a kopás- és fagyálló gránit orrkövek felhelyezése folyik, emellett a pilon építése is folyamatos. A magyar oldalon az 1. hídfő és a 2. pillér közötti nyílásba az utolsó szerkezeti elemet is beemelték a szakemberek. Emellett 3. pillérnél a Duna közepén elkezdték a 250 méter széles hajózási nyílásban levő hídpályaszakasz szerelését. Ez az elem közvetlenül a pilon előtt helyezkedik el.

A híd építésével párhuzamosan a magyar oldali útcsatlakozás kivitelezése is a tervek szerint zajlik. A kivitelező még a nyáron befejezi az út építését, kivéve azt a 20-25 méter hosszú szakaszt, amely közvetlenül a Duna-hídhoz csatlakozik majd.

Nyitókép: komaromhirado.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018