INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

komárom

duna

híd

építkezés

Már a víz fölé ért az új Duna-híd, így néz most ki

Már a víz fölé ért az új Duna-híd, így néz most ki

Infostart

A pilon betonozása zajlik az új komáromi Duna-híd építésénél. 

Az új komáromi Duna-híd összesen 6 pilléréből a szlovák oldali három készen van, a magyar oldalon folyamatban van az építés. A 3. és 4. pillérek között megépített ideiglenes szerelő jármon a 36 elemből álló hídpálya 12. elemét is beemelték - derül ki a NIF Zrt. közleményéből. A 3. pillérből kiemelkedő pilon, amely a kábelek segítségével tartja majd a hidat, 95 méter magas. Az alsó részén 11 elem már a helyére került, a további 35 pilonelemet a Dunán levő pontonokon állítják össze.

Az új komáromi Duna-híd minden támaszának cölöpözése elkészült, beépítettek 1259 méter cölöpöt, 2100 köbméter betont. A híd kivitelezése során 15 ezer köbméter beton használnak fel, ebből eddig már 11 ezret beépítettek.

Az 1-es főúti új csomópont, a két körforgalommal elkészült, október 31. óta megy rajta a forgalom, de jelenleg még munkaterület. Folyamatban van az ideiglenes forgalomba helyezési eljárás, a hatósági engedély kiadása ezen a héten várható.

A híd kivitelezését a H-M DUNAHÍD Konzorcium végzi nettó 91,199 millió euró értékben. A projekt teljes költségeinek közel 85 százalékát a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatási alap finanszírozza.

Nyitókép: NIF
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018