eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Balesetnél rengeteget számíthat az az egy-két ezer forint

A legtöbb gyermekbaleset a nyár első heteiben, leggyakrabban a táborokban történik. A tanulóbiztosítás azonban általában a töredékét sem fedezi annak a költségnek, ami egy kórházi kezeléssel jár – hívja fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója. Németh Péter szerint már egy havi 1-2 ezer forintos balesetbiztosítás lehetővé teszi a gyógyítás vagy a lábadozás körülményeinek javítását.

A legtöbb gyermekbaleset jellemzően a nyár elején beinduló táborozási szezonban történik, és leggyakrabban egy vagy pár napos kórházi kezeléssel járnak - ismertette Németh Péter az InfoRádiónak nyilatkozva.

"Ilyenkor van a legtöbb törés, ficam, illetve szintén gyakoriak a komolyabb ellátást igénylő rovarcsípések" – sorolta a szakember, megjegyezve, szerencsére a vízi balesetek kevésbé gyakoriak.

Bár a gyerekeknek alanyi jogon jár a tanulóbiztosítás, ez néhány ezer, komolyabb sérülés esetén pár tízezer forintot jelent, ezért a szakember mindenképp ajánlja a külön biztosítást is. Németh Péter szerint erre pedig nem úgy kell tekintetni, hogy mennyi pénzt kap a család, ha baleset éri a gyereket, hanem hogy mennyi pénzzel tudják segíteni a gyógyulását olyan plusz dolgokkal, amik nem képezik részét az alapellátásnak.

Egy normál balesetbiztosítás egy egyszerűbbnek mondható lábtörésnél is bőven ad akkora fedezetet, hogy például egy modernebb, könnyített gipszet kapjon a gyerek a szokásos "sztk-csizma" helyett,

egy komolyabb kórházi kezelés esetében pedig már több százezer forintot jelenthet,

magyarázta az igazgató.

Egy jól felépített balesetbiztosítási csomag 15-20 forint költséggel jár évente, amivel a szülők már egy olyan biztos hátteret tudnak megteremteni a gyermekük számára, amiből baj esetén könnyedén tudják finanszírozni a gyógyulással járó költségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×