INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

baleset

biztosítás

gyerekek

nyári szünet

Balesetnél rengeteget számíthat az az egy-két ezer forint

Balesetnél rengeteget számíthat az az egy-két ezer forint

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

A legtöbb gyermekbaleset a nyár első heteiben, leggyakrabban a táborokban történik. A tanulóbiztosítás azonban általában a töredékét sem fedezi annak a költségnek, ami egy kórházi kezeléssel jár – hívja fel a figyelmet a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója. Németh Péter szerint már egy havi 1-2 ezer forintos balesetbiztosítás lehetővé teszi a gyógyítás vagy a lábadozás körülményeinek javítását.

A legtöbb gyermekbaleset jellemzően a nyár elején beinduló táborozási szezonban történik, és leggyakrabban egy vagy pár napos kórházi kezeléssel járnak - ismertette Németh Péter az InfoRádiónak nyilatkozva.

"Ilyenkor van a legtöbb törés, ficam, illetve szintén gyakoriak a komolyabb ellátást igénylő rovarcsípések" – sorolta a szakember, megjegyezve, szerencsére a vízi balesetek kevésbé gyakoriak.

Bár a gyerekeknek alanyi jogon jár a tanulóbiztosítás, ez néhány ezer, komolyabb sérülés esetén pár tízezer forintot jelent, ezért a szakember mindenképp ajánlja a külön biztosítást is. Németh Péter szerint erre pedig nem úgy kell tekintetni, hogy mennyi pénzt kap a család, ha baleset éri a gyereket, hanem hogy mennyi pénzzel tudják segíteni a gyógyulását olyan plusz dolgokkal, amik nem képezik részét az alapellátásnak.

Egy normál balesetbiztosítás egy egyszerűbbnek mondható lábtörésnél is bőven ad akkora fedezetet, hogy például egy modernebb, könnyített gipszet kapjon a gyerek a szokásos "sztk-csizma" helyett,

egy komolyabb kórházi kezelés esetében pedig már több százezer forintot jelenthet,

magyarázta az igazgató.

Egy jól felépített balesetbiztosítási csomag 15-20 forint költséggel jár évente, amivel a szülők már egy olyan biztos hátteret tudnak megteremteni a gyermekük számára, amiből baj esetén könnyedén tudják finanszírozni a gyógyulással járó költségeket.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Balesetbiztosítást a gyereknek nyárra
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018