INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

máv

késés

meghibásodás

mávinform

balaton

Mozdony halad át a megújult balatonboglári vasútállomáson, ahol a Szántód-Kőröshegy - Balatonszentgyörgy vasútvonal korszerűsítésének és Kaposvár - Fonyód vonalszakasz felújításának átadóünnepségét tartották 2018. június 14-én.

Jósolni sem tudják a MÁV-nál, mikorra állhat helyre a rend a balatoni vonalon

Továbbra is jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a balatoni vonalakon – közölte az InfoRádióval a Mávinform sajtóügyeletese. Peiper Károlyt hozzátette, egyelőre nem tudják, hogy mikor állhat vissza a normál menetrend.

A székesfehérvári, dél-balatoni és észak-balatoni vonalakon, az elővárosi vonatok esetében 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok, míg a Budapest–Székesfehérvár, Nagykanizsa–Székesfehér–Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok 60, de akár 180 perccel is megnövekedett menetidővel közlekednek, ismertette Peiper Károly, a Mávinform munkatársa az InfoRádióval.

A Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti biztosítóberendezés a kora reggeli órákban hibásodott meg. A szakemberek azóta is keresik a hiba okát, már a gyártó cég munkatársait is bevonták a folyamatba. A további torlódások enyhítése érdekében egyes járatokat törölnek, egyes vonatszerelvényeket pedig összekapcsolnak, ismertette a sajtóügyeletes.

Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra állhat helyre a normális menetrend,

válaszolta kérdésre Peiper Károly, miután ameddig nem tudják megjavítani a meghibásodott biztosítóberendezést, addig jósolni sem lehet, meddig várhatóak késések.

A menetrend szerinti vonatforgalom helyreállításáig kedd délutántól a két vonalon közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, nem kell megváltani a hely- és pótjegyeket. Viszont a hely- és pótjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el. Az előzetesen megváltott jegyek továbbra is érvényesek, tette hozzá a Mávinform munkatársa.

Nyitókép: Varga György

Kapcsolódó hang

Egyelőre nem tudni, mikor állhat vissza a normál menetrend
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018