eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mozdony halad át a megújult balatonboglári vasútállomáson, ahol a Szántód-Kőröshegy - Balatonszentgyörgy vasútvonal korszerűsítésének és Kaposvár - Fonyód vonalszakasz felújításának átadóünnepségét tartották 2018. június 14-én.
Nyitókép: Varga György

Jósolni sem tudják a MÁV-nál, mikorra állhat helyre a rend a balatoni vonalon

Továbbra is jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a balatoni vonalakon – közölte az InfoRádióval a Mávinform sajtóügyeletese. Peiper Károlyt hozzátette, egyelőre nem tudják, hogy mikor állhat vissza a normál menetrend.

A székesfehérvári, dél-balatoni és észak-balatoni vonalakon, az elővárosi vonatok esetében 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok, míg a Budapest–Székesfehérvár, Nagykanizsa–Székesfehér–Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok 60, de akár 180 perccel is megnövekedett menetidővel közlekednek, ismertette Peiper Károly, a Mávinform munkatársa az InfoRádióval.

A Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti biztosítóberendezés a kora reggeli órákban hibásodott meg. A szakemberek azóta is keresik a hiba okát, már a gyártó cég munkatársait is bevonták a folyamatba. A további torlódások enyhítése érdekében egyes járatokat törölnek, egyes vonatszerelvényeket pedig összekapcsolnak, ismertette a sajtóügyeletes.

Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra állhat helyre a normális menetrend,

válaszolta kérdésre Peiper Károly, miután ameddig nem tudják megjavítani a meghibásodott biztosítóberendezést, addig jósolni sem lehet, meddig várhatóak késések.

A menetrend szerinti vonatforgalom helyreállításáig kedd délutántól a két vonalon közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, nem kell megváltani a hely- és pótjegyeket. Viszont a hely- és pótjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el. Az előzetesen megváltott jegyek továbbra is érvényesek, tette hozzá a Mávinform munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×