INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

országos mentőszolgálat

mentés

csató gábor

Az Országos Mentőszolgálat új mentéstechnikai eszközei Budapesten, a Mentőpalotában 2019. július 16-án.

A mentőszolgálat története során ilyenre még nem volt példa

InfoRádió

Több mint 1,6 milliárd forint értékben, 2500 nagy értékű mentéstechnikai eszközt kapott az OMSZ.

Az elmúlt hónapokban a mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése indult el, ennek révén új defibrillátorokat, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és motoros váladékszívó eszközöket tudtak vásárolni a mentőautókba – ismertette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója az InfoRádiónak. A 70 raklapnyi, mintegy 2500 darab nagy értékű eszköz révén nem csupán a mentőautópark, hanem az eszközpark is modernizálódik, emelte ki Csató Gábor.

Az új eszközök, miután a legértékesebb és a legnagyobb tudással felszerelt mentéstechnikai eszközök, az úgynevezett magas szintű egységekben szolgáló eset-rohamkocsikba kerülnek. Ezekben mentőtiszt vagy mentőorvos teljesít szolgálatot az ápoló és mentőgépkocsivezető mellett, és mintegy 160 található belőlük országszerte.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a szolgálat mentéstechnikai eszközeinek átadásán
MTI/Balogh Zoltán
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a szolgálat mentéstechnikai eszközeinek átadásán. MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Mentőszolgálat most megvalósított eszközbeszerzése több mint 1,6 milliárd forint értékű volt, de további másfél milliárdos fejlesztést irányoztak elő a közeljövőben. Az elmúlt évben háromezer, kisebb értékű eszközöket vásárolt az OMSZ, ismertette a főigazgató, hozzátéve, hogy ilyen volumenű megújulásra még nem volt példa a mentőszolgálat történetében.

2010 óta több mint 950 új mentőautót vásárolhatott a mentőszolgálat, és idén és jövőre még 254 új mentőautó vásárlására biztosít keretet a kormányzat, amivel 5 év alá fog csökkenni az átlag életkora a futó autóknak, ami nemzetközi összehasonlításban is kiváló érték, tette hozzá Csató Gábor.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Erre a mentőszolgálat története során még nem volt példa
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018