eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola első osztályának egyik tanulója az ebédlőben 2014. június 12-én, az iskolában a közétkeztetésről tartott sajtótájékoztató napján.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egészségesebb ételeket kaphatnak a gyerekek

Jövőre minden eddiginél több forrást, 82 milliárd forintot fordít a kormány szociális gyermekétkeztetésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence az Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Általános Iskolában hangsúlyozta: 2010 óta évről évre bővülő források és lehetőségek jellemzik a szociális gyermekétkeztetés területét.

Ismertetése szerint míg

  • 2010-ben 29 milliárd,
  • jelenleg már 79 milliárd forint jut erre a célra,
  • jövőre pedig minden eddiginél több, 82 milliárd forint.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra, hogy ez a kormány emelte a nyári gyermekétkeztetés időtartamát 54-ről 70 napra, valamint a kisebb évközi szünetekben - tavasszal, télen és ősszel is - bevezette a szociális étkeztetés lehetőségét azért, "mert egy gyermek nem tehet arról, hogy tehetős, vagy kevésbé tehetős családba születik".

Fontos, hogy az állam a családtámogatások részeként természetben nyújtson minél több ellátást, év közben és a tanítási szünetben is - hangoztatta Rétvári Bence, azt is fontosnak nevezve, hogy megadják minden gyermeknek az egészséges fejlődés lehetőségét.

Minden rászorulónak, minden igénylőnek jut a szociális gyermekétkeztetési keretből - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy idén nyáron mintegy 120 ezer gyermek családja igényelt nyári étkeztetést.

Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy

a napi nyersanyagbeszerzésre fordítható keret 370-ről 570 forintra nőtt, így jobb minőségű, egészségesebb ételek kerülhetnek a gyermekek asztalára.

Ugyanezt a célt szolgálta, hogy 2015 óta 480 önkormányzat - iskolákra, óvodákra, bölcsődékre is főző - konyháját újították fel 12 milliárd forintos kormányzati támogatással.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×