eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Puzsér Róbert nem indul az előválasztáson

Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk - írja közösségi oldalán Puzsér Róbert, aki a főpolgármester-választástól nem lép vissza.

Posztjában Puzsér Róbert felsorolja azokat a feltételeket, amelyek teljesülésével vállalta az indulást az előválasztáson. Mint írja, egyik feltétele az volt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az őt támogató pártokkal. "Május 26-án a Jobbik törpepárttá zsugorodott, az LMP összeomlott, a korrekt alku feltételei így számukra rendkívül szerény mértékűre szűkültek: az EP-választás eredménye alapján alig jár nekik valami."

Puzsér Róbert ír arról is, hogy fél év alatt sem sikerült kialakítani egy közös minimum programot a pártokkal.

„A DK és az MSZP a május 26-ai eredmények ismeretében úgy tárgyal, hogy az Orbán Viktor elismerését is elnyerné. Orbán a komplett ellenzéket aprózza fel és szorítja ki ugyanazzal a kíméletlenséggel, amellyel Gyurcsány az ellenzék erőtlenebb szereplőit. Ez kétségtelenül hatékony érdekérvényesítés, csak ne pózolna azzal a balliberális tömb, hogy ők a „demokratikus oldal”.

Mint írja, ha ezek a fentiek nem változnak, akkor ebben a bohózatban nem vesz részt.

Hozzáteszi, folytatja a kampányát, szerinte övé a legjobb és legrészletesebb program. "Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk.” - zárja posztját az LMP és a Jobbik támogatottja, aki egyébként nem most jelentette be először, hogy kiszáll az előválasztásból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×