eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Mi lesz az ellenzéki együttműködés sorsa Budapesten az EP-választások után?

Budapesten nagy többségben vannak a demokratikus ellenzéki pártok - jelentette ki Karácsony Gergely, aki szerint ezeknek a pártoknak az önkormányzati választáson egymás szövetségeseiként kell indulniuk. Az EP-választás után Gyurcsány Ferenc is arról beszélt, hogy Karácsony Gergely jelöltsége mögött négy párt, a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd áll, erről írásos megállapodást is kötöttek és nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon.

A Párbeszéd társelnöke a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt az InfoRádió kérdésére azt mondta: nemcsak az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje lenne a Fidesz-KDNP-vel szemben az őszi önkormányzati választásokon, hanem a budapesti lakosságé is.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy Budapesten nagy többségben vannak a demokratikus ellenzéki pártok. Mint mondta: az Európai Parlamenti választáson ezek a pártok egymás ellenfelei voltak, de az önkormányzati választáson egymás szövetségeseiként kell indulniuk.

Ezekben a pártokban van annyi bölcsesség, hogy a választási eredmények ismeretében újragondolják az együttműködést, de olyan szándék senkiben nincs, hogy ne közösen induljunk és közösen változtassuk meg Budapestet

- hangsúlyozta Karácsony.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint az ellenzéki pártok egy főpolgármester-jelöltet állítanak az őszi önkormányzati választásokon.

Gy. Németh Erzsébet az InfoRádiónak kiemelte: "közösen, egy az egy ellen szeretnénk indulni,

egy főpolgármester-jelölttel, 23 polgármesterrel és az egyéni képviselőjelölti szinteken is egy-egy ellenzéki kihívóval a jelenleg regnáló fideszesekkel szemben".

A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője is úgy látja, hogy az ellenzéki pártoknak össze kell fogniuk az önkormányzati választásokon. Horváth Csaba kijelentette: "nincs más választás, mint hogy együttműködjünk".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×