eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Momentum, az LMP és a Jobbik választási plakátja Budapesten a Radnóti Miklós utca és a Visegrádi utca kereszteződésében 2019. május 21-én. Az Európai Unió tagországaiban május 23. és 26. között választják meg az Európai Parlament (EP) képviselőit, Magyarországon 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fontos határidőre kell figyelniük az EP-választáson indult pártoknak

A pártoknak legkésőbb 30 napon belül, azaz június 25-ig el kell távolítaniuk választási plakátjaikat.

Tóth János, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak elmondta, amennyiben a határidő lejárta után is kint maradnak a plakátok, úgy a jogszabály szerint megbírságolhatják a pártokat, a szakember ugyanakkor hozzátette, az önkormányzatok többsége láthatóan "előre menekült" ebben az ügyben, a legtöbb esetben hirdetési felületeket alakítottak ki, például mobil hirdetőtáblákat készítettek azért, hogy ilyen probléma ne legyen.

Egyre több helyen alkalmazzák ezt a lehetőséget az önkormányzatok, hiszen kölcsönösen előnyös mindenki számára.

A hirdetési felületek megjelenéséhez nem kell külön engedélyt kérni,

a választási törvény végrehajtóinak pedig nem kell attól tartani, hogy az úton útfélen megjelenő plakátok felhelyezőit fel kell szólítani az eltávolításra - mondta Tóth János.

A mobiltáblákat a határidő lejárta után az önkormányzatok maguk is beszedhetik a hirdetőfelületekről pedig leszedhetik a plakátokat, a költségeket pedig kiszámlázhatják az illetékes pártnak, vagy jelölteknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×