eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

A budapesti részvételi arány mindent ver

60 százalék fölötti a részvételi arány a főváros XII. kerületében, Budapest minden megyénél több polgárt vitt el választani vasárnap.

A Nemzeti Válsztási Iroda a 18.30-as részvételi adatok alapján (is) területi képet adott arról, melyik megyében, illetve Budapesten belül mely kerületben hányan járultak az urnákhoz.

Ezek alapján

minden megyénél erősebb volt a főváros a maga 49,76 százalékos részvételi adatával,

de Vas megye sincs sokkal lemaradva: 47,02 százalék.

Kifejezetten gyenge megye Hajdú-Bihar, ahol alig minden harmadik választó adta le voksát az EP-választáson este fél 7-ig. A szomszédos Jász-Nagykun-Szolnok megyében 36 százaléknyian voksoltak csak.

Ha már Budapest:

a XII. kerületben már fél 7-kor 60 százalék fölött járt a részvétel, ami a legmagasabb a kerületek közt. Ezt az "álomhatárt" az I. és a II. kerületi eredmény is súrolja.

A VIII. kerület viszont hajszállal, de még a 40 százaléknak is alatta maradt fél 7-kor. A X. kerületi 43 százalékos szám sem mondható magasnak fővárosi viszonylatban.

Vagyis olyan fővárosi kerületekben szavaztak sokan, ahol a tavalyi parlamenti választásokon is fideszes siker született, bár tavaly tavasszal az I. kerületet elvitte az LMP.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×