eur:
393.45
usd:
368
bux:
66304.45
2024. április 24. szerda György
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Esterházy János mártír sorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen a budapesti Szent István-bazilikában 2019. március 9-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Gulyás Gergely: a XXI. század a lelkekért folytatott küzdelem ideje lesz

A fogyasztás csúcsra járatásában érdekelt cégek és a birodalmak kiépítésében érdekelt nemzetközi hálózatok a helyi közösségek szétmorzsolása felé próbálják irányítani a világot - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Századvég Alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? című konferenciáján.

Gulyás Gergely szerint azonban az erős családokat, erős nemzeteket, erős helyi közösségeket, erős demokráciákat, virágzó kultúrákat eredményező keresztyén kultúra útjában áll ezeknek a folyamatoknak. Mint mondta, ellenében épült fel mindaz, amit II. János Pál pápa a halál kultúrájának nevezett.

"Európa és egyszersmind a keresztyén kultúra lerombolásának eszköze lehet a migráció és az iszlám radikalizmus Európába települése is. Aktuálisan Európára nézve ez jelenti a legnagyobb veszélyt" - fogalmazott a miniszter.

Molnár Attila Károly vallásszociológus arról beszélt, hogy a kereszténység az európai dinamizmus egyik forrása.

Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója arra hívta fel a figyelmet, hogy

sok vallásos fiatal elhagyja az egyházat, mert az nem mindig ad választ a fontos társadalmi kérdésekre, és elbújik a botrányok elől.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos a Közel-Keleten élő keresztények helyzetét mutatta be, bírálva a nemzetközi szervezeteket, amelyek szerinte nem elég hatékonyak.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője azt mondta, Kelet-Közép-Európa országai sokkal határozottabban kiállnak a keresztény értékek mellett, mint a kontinens más államai, mert jobban ragaszkodnak a kilencvenes években visszakapott vallási értékekhez.

Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke a zsidó-keresztény civilizáció értékeit méltatta. Szerinte ez az emberi élet védelmén alapuló kultúra, szemben a radikális iszlámmal, amelyben nem magától értetődő az emberi élet elsőbbsége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×