eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bizottság áll fel azért, hogy rendben utalják a nyugdíjakat

Erről Tállai András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal államtitkári rangban dolgozó vezetője közölt részleteket.

A nyugdíjátutalások késésének megelőzése érdekében egy új testületet, úgynevezett belső Utalási Bizottságot állítanak fel a Magyar Államkincstárnál (MÁK), és új IT-rendszert is bevezetnek - közölte Mesterházy Attila MSZP-s képviselő kérdésére Tállai András államtitkár.

Mesterházy azért kérdezősködött, mert januárban néhányaknak késve utalták a nyugdíjakat, a kapcsolódó vizsgálat pedig

"emberi tényezőre visszavezethető technikai problémát"

állapított meg a késés okaként.

Tállai András közlése szerint az Utalási Bizottság feladata lesz minden héten áttekinteni, monitorozni a várató kiutalásokat a társadalombiztosítási és bérszámfejtési oldalon, valamint a már teljesített utalások későbbi ellenőrzését a pénzforgalmi szakterület munkatársaival.

Hozzátette: integrált informatikai technológián alapuló hatékonyabb információáramlás válik lehetővé.

Azt ugyanakkor nem részletezte, milyen emberi tényezőre visszavezethető technikai probléma okozta a késedelmes utalást, de a Portfolio.hu információi szerint egyszerűen rossz értéknappal küldték be az átutalásokat a rendszerbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×