eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Néhány dologra fel fogják hívni a tanárok figyelmét

Pedagógus Expót rendeznek február 23-án a Budapest Kongresszusi Központban. A résztvevők a szakmára váró új kihívásokról, a megváltozott társadalmi és technológiai körülményekre adott válaszaikról beszélgetnek.

A február 23-ai Pedagógus Expo célja, hogy minél több innovatív módszerrel, eszközzel ismertesse meg a tanárokat, és egy olyan szemléletet közvetítsen, ami ráirányítja a figyelmet arra, hogy a tanítás folyamata a pedagógusokról is szól - tudta meg az InfoRádió Balatoni Kata neveléstudományi kutatótól.

Hogy lépést tart-e a megváltozott környezettel a pedagógusok önbecsülése és megbecsültsége, arról Balatoni Kata úgy fogalmazott, nagyon leterhelt szakma a tanári, sok nehézséggel, közben pedig nagy felkészültséget és alkalmazkodóképességet igényel.

"A válaszadás a folyton változó világra;

ez az, amiben szeretnénk segítséget nyújtani. Ha képesek vagyunk magunkat képezni, új eszközökhöz nyúlni és sikerélményt vinni a munkába, akkor meg fog indulni egy társadalmi megbecsülési folyamat" - vélekedett Balatoni Kata.

A digitális világ megjelenésével megszűnt a tanár szinte a pappal egyenértékű tekintélye,

új kihívásként köszöntött rá, hogy az internetes keresés korszakában az iskolai idő alatt használható tudást, komplex látásmódot adjon át a tanulóknak. A szakember úgy látja, hogy ha erre a kihívásra a tanárok jól felelnek, a társadalmi megbecsültség is meglesz.

Mint mondta, maga is úgy látja, hogy az új Nemzeti Alaptanterv jelenleg zajló társadalmi vitája iszonyú terheket ró a tanárokra, elvárásokat támaszt velük szemben, de emellett azt is hangsúlyozza: "más információkra van szükség, amiket a szülőktől nem kapnak meg a gyerekek. Erre a felület a legjobban a pedagógiában adott, és erre fel kell készíteni a tanárokat; át kell formálni a tananyagot."

A szakma előtt álló nagy feladatnak tartja Balatoni Kata

azt kideríteni, hogyan lehet lekötni, megfogni a gyerekeket,

és biztosra veszi azt is, hogy

az eddigi poroszos stílusnak leáldozott. "Széleskörűen kell ismerni a gyerekeket és a világukat, szerinte ez a kulcs.

A rendezvényen számtalan példát fogunk erre felhozni, hiszen nem a módszer számít, hanem a pedagógus" - tette hozzá a neveléstudományi kutató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×