INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

csíksomlyói búcsú

ferenc pápa

magyar katolikus püspöki konferencia

Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren.

Magyarországi püspökök misézhetnek Ferenc pápával

Az eseményre a Csíksomlyói búcsún, június 1-jén kerül majd sor – mondta el az InfoRádiónak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára, Tóth Tamás.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjait is meghívták június 1-jére, Csíksomlyóra, ahol Ferenc pápa tart majd ünnepi szentmisét – mondta a titkár. „Ez egy rendkívüli alkalom és lehetőség lesz arra, hogy mi, magyar katolikusok is találkozhassunk a szentatyával, illetve vele imádkozhassunk a szentmisében” – fogalmazott Tóth Tamás.

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, a csíksomlyói kegyhely házigazdája hívta meg a magyar püspököket, papokat és híveket az ünnepségre – emlékeztetett Tóth Tamás. "Csíksomlyón minden évben találkozik a világ katolikus magyarságának népes tábora, hogy megerősítést és támogatást kapjon a Szűzanya oltalma alatt. Azzal, hogy Ferenc pápa is odalátogat, különleges módon kerülhet közel a világ magyarságához."

Egyelőre a közös mise a biztos

Bár a pontos programot még szervezik, az biztos, hogy a magyar püspökök koncelebrálni fognak a pápával – árulta el a titkár, hozzátéve: „ez mindenképpen egy közeli találkozást tesz lehetővé a liturgiában”. A további találkozás lehetősége az egyházvezető programján múlik.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára elmondta: a gyulafehérvári érsek ünnepi körlevélben tette hosszabbá az idei csíksomlyói búcsút. Az idei lesz a 453. fogadalmi zarándoklat, a pápa pedig a búcsú szokásos pünkösd szombati időpontja előtt egy héttel érkezik, így Jakubinyi György úgy döntött, ezt a jeles napot is a búcsú részévé nyilvánította.

Tóth Tamás szerint több százezer, akár egymillió ember is összegyűlhet majd június elején Csíksomlyón.

Nyitókép: MTI

Kapcsolódó hang

Rendkívüli lehetőséget kaptak a magyar katolikusok
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018