eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke beszél a tisztes munka világnapján tartott performanszon, a budapesti Deák Ferenc téren 2015. október 7-én. Az előadást a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának Ifjúsági Fóruma szervezte.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Megkezdték a szervezést a szakszervezetek

Január közepéig eltarthatnak az egyeztetések a sztrájkról, amelyet a szakszervezetek a túlmunkatörvény miatt helyeztek kilátásba – mondta az InfoRádiónak a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke. A szervezet a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel, és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörüléssel közösen szerdán sztrájkelőkészítő bizottságot hozott létre.

A szerveződés elkezdődött, még mielőtt az államfő aláírta volna a törvénytervezetet – árulta el Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke, hozzátéve: bár fontosnak tartották volna, hogy Áder János ne szignózza a dokumentumot. Ha így is történt volna, a parlament változás nélkül fogadja el újra, és a köztársasági elnöknek ebben az esetben mérlegelés nélkül kell aláírnia – tette hozzá.

Egyelőre nem tudni, hogy hány szakszervezet, milyen helyszíneken szervez majd sztrájkot, ezt ugyanis a jövőben különböző szervezetek testületi ülésen döntik majd el – hangsúlyozta az elnök.

Kiemelte: január közepéig megszülethetnek a megállapodások, és kiderülhetnek a részletek. A sztrájkon kívül demonstrációk is várhatók, főleg versenyszférás szakszervezetek ígértek útlezárásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×