eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

A Jobbik új eszközzel küzd a túlóratörvény ellen

Az önkormányzatoknál egyesével fogják mindenütt kezdeményezni, hogy ne alkalmazzák a gazdasági társaságoknál a 400 órás túlóráztatás lehetőségét, mert nem lesz tőle hatékonyabb a munkavégzés.

A Jobbik kezdeményezi az önkormányzatokban, hogy ne alkalmazzák gazdasági társaságaiknál a "rabszolgatörvényt" - közölték a párt politikusai vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke hangsúlyozta: előterjesztésük a munka törvénykönyvének azon előírásait érintik, amelyek a túlóra mennyiségére és a munkaidőkeret emelésére vonatkoznak.

Az ellenzéki politikus szerint

a törvényben biztosított lehetőség nem fogja emelni a gazdaság teljesítőképességét.

A törvény életbelépésével pontosan a teljesítőképesség, az eredményes, a jó munka kérdőjeleződik meg - vélekedett.

Varga Zoltán Péter, a Pest Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője kiemelte:

a párt önkormányzati kabinetje által kidolgozott előterjesztés tervezetét lehetőség szerint minden olyan települési és megyei önkormányzatnál szeretnék benyújtani, ahol van jobbikos képviselő.

Arról is beszélt: a tervezetben szerepel egy olyan javaslat is, amelyben arra kérik a településeken működő, egyébként magántulajdonú gazdasági társaságokat, hogy ők se alkalmazzák a jogszabályt.

Varga Zoltán Péter közölte: vasárnap a Pest Megyei Közgyűlésbe is benyújtják előterjesztésüket, és kezdeményezik rendkívüli ülés összehívását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×