eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Hárman világítják át a Zöld Hidat

A katasztrófavédelem, egy nemzetközi átvilágító cég és a bíróság is vizsgálja a Zöld Híd Nonprofit Kft. működését, hogy megállapítsák jogos volt-e az 1,1 milliárd forintos működési finanszírozási igényük a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel szemben.

Mára a katasztrófavédelem finanszírozása mellett dolgoznak a Zöld Híd munkatársai, pótolták az elmaradt feladatokat, a szemétszállítási szolgáltatás rendben működik - mondta az InfoRádiónak Gyenes Szilárd, a Zöld Híd leköszönő ügyvezető igazgatója, hozzátéve, új szállítójárművek is érkeztek a rendszerbe.

Hogy a céget ki fogja vezetni, arról elmondta, az adminisztratív állományból számos alkalmazott távozott, de erről a közeljövőben döntés születik.

"A szakmai irányítással nincsen probléma, a munkatársak a katasztrófavédelem irányítása alatt elvégzik a tevékenységet"

- mondta Gyenes Szilárd.

Az idei működéshez eredetileg 1,1 milliárd forint hiányzott, de ennek egy részét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állta, és a működésre is biztosította a feltételeket, de ebben is csak később fognak tisztán látni, amikor elvégzik a tevékenység átvilágítását.

"2014-ben létrehozott képletek alapján nem lehet a hulladékgazdálkodást finanszírozni"

- érzékeltette a korábbi problémát Gyenes, hozzátéve, a katasztrófavédelem "rigorózus" munkába fogott az átvételkor egy hónappal ezelőtt.

Az átvilágító cégek folyamatosan dolgoznak, Gyenes szerint nem lesz Magyarországon még egy olyan vállalat, amit ennyire alaposan átvizsgáltak, "minden kérdésre világos válasz születik majd" - célzott arra, hogy jelentős politikai hullámokat vert a Zöld Híd ügye az elmúlt hetekben.

A szelektív hulladék elszállítása közben akadozik, az InfoRádió hallgatói közül ezt többen is jelezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×