INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

zöld híd

szemétszállítás

hulladék

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Hárman világítják át a Zöld Hidat

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

A katasztrófavédelem, egy nemzetközi átvilágító cég és a bíróság is vizsgálja a Zöld Híd Nonprofit Kft. működését, hogy megállapítsák jogos volt-e az 1,1 milliárd forintos működési finanszírozási igényük a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel szemben.

Mára a katasztrófavédelem finanszírozása mellett dolgoznak a Zöld Híd munkatársai, pótolták az elmaradt feladatokat, a szemétszállítási szolgáltatás rendben működik - mondta az InfoRádiónak Gyenes Szilárd, a Zöld Híd leköszönő ügyvezető igazgatója, hozzátéve, új szállítójárművek is érkeztek a rendszerbe.

Hogy a céget ki fogja vezetni, arról elmondta, az adminisztratív állományból számos alkalmazott távozott, de erről a közeljövőben döntés születik.

"A szakmai irányítással nincsen probléma, a munkatársak a katasztrófavédelem irányítása alatt elvégzik a tevékenységet"

- mondta Gyenes Szilárd.

Az idei működéshez eredetileg 1,1 milliárd forint hiányzott, de ennek egy részét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állta, és a működésre is biztosította a feltételeket, de ebben is csak később fognak tisztán látni, amikor elvégzik a tevékenység átvilágítását.

"2014-ben létrehozott képletek alapján nem lehet a hulladékgazdálkodást finanszírozni"

- érzékeltette a korábbi problémát Gyenes, hozzátéve, a katasztrófavédelem "rigorózus" munkába fogott az átvételkor egy hónappal ezelőtt.

Az átvilágító cégek folyamatosan dolgoznak, Gyenes szerint nem lesz Magyarországon még egy olyan vállalat, amit ennyire alaposan átvizsgáltak, "minden kérdésre világos válasz születik majd" - célzott arra, hogy jelentős politikai hullámokat vert a Zöld Híd ügye az elmúlt hetekben.

A szelektív hulladék elszállítása közben akadozik, az InfoRádió hallgatói közül ezt többen is jelezték.

Nyitókép: Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

A Zöld Híd helyzete november végén
 


Akadozik a hulladékudvarok átvétele
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018