eur:
395.71
usd:
367.22
bux:
65304.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy túlcsordult hulladékgyűjtő a Népligetben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Hulladékszállítási tűzoltás Pest és Nógrád megyében

A katasztrófavédelem a vonatkozó jogszabályok szerint, a lehető legrövidebb időn belül megszervezi a hulladékszállítást Pest és Nógrád megye érintett településein - közölte a szervezet az InfoRádió megkeresésére.

Az InfoRádiónak adott tájékoztatás szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság illetékesei egyeztettek a térségben szolgáltató Zöld híd Kft. és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő képviselőivel.

A közlemény hangsúlyozza: nem a tűzoltók fogják elvinni a szemetet.

Gyenes Szilárd, a Zöld híd megbízott ügyvezető igazgatója korábban az InfoRádióban elmondta: a cég péntektől nem szállítja el a kommunális szemetet Pest és Nógrád megye 116 településéről, mert a munka elvégzéséhez szükséges pénz nem érkezett meg az állami holdingtól.

Nem fullad bele a szemétbe az a 116 Pest és Nógrád megyei település, ahol a hulladékszállításért felelős Zöld Híd Nonprofit Kft. a pénzügyi gondjai miatt a szolgáltatás szüneteltetését helyezte kilátásba - írja a Magyar Idők.

A balassagyarmati önkormányzat utasította a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-t, hogy a következő napokban is biztosítsa a szemétszállítást

- közli a lap. A cég a Zöld Híd alvállalkozója, 15 települést lát el.

A Hír TV értesülése szerint az önkormányzati társaság a saját költségvetése terhére végzi majd el a feladatot, ameddig szükséges, az összegyűjtött hulladékot pedig várhatóan a salgótarjáni lerakóba szállítják, ha a szokásos módon nem tudják letenni a Zöld Híd fenntartásában lévő telephelyeken.

Sajtóértesülések szerint a Vác központú járásban is hasonló megoldás várható.

A hosszú távú rendezést a hulladékgazdálkodás kormányzati konszolidációja jelentheti - írja a Magyar Idők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×