eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy túlcsordult hulladékgyűjtő a Népligetben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Újabb fordulat a szemétügyben

A kormány 26,44 milliárd forint támogatást biztosít a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához.

A katasztrófavédelem kedden megtette mindazokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szerdán folytatódjon a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd este.

A tájékoztatás szerint, bár a Zöld Híd Kft. ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedd este tartott találkozón megtagadta a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatának átvételét, a kötelezés hatályos.

A katasztrófavédelem átvette a Zöld Híd kft.-től a szemétszállítás koordinálását 116 Pest és Nógrád megyei településen - mondta el a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1-en. Pogácsás Tibor közölte: a cég munkatársai felvették a munkát, így szerda reggel már a katasztrófavédelem koordinálásával kezdődhetett meg a szemét elszállítása.

A díjak nem emelkednek, továbbra is az eddigi árakon végzik a szolgáltatást - tette hozzá.

Közben a Magyar Közlönyben megjelent, hogy

a kormány 26,44 milliárd forint támogatást biztosít a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához

2018. évben feltétlenül szükséges kiadások fedezetére.

Az összeget több helyről csoportosítják át, például a Központi Maradványelszámolási Alap terhére 10,24 milliárd, az Innovációs és Tecnhológiai Minisztérium Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz projekt terhére 7,5 milliárdot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×