eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igét hirdet a Reformáció 500 emlékmű avatása előtti ünnepi istentiszteleten a gyulai református templomban 2017. november 6-án. Az istentiszteletet követően leplezték le a Petőfi téren felállított emlékművet.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Református püspök: tudatosan kell adományozni

„Még jobb adni” címmel szemléletformáló kampányt indít a Magyarországi Református Egyház. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az adakozás csak akkor eredményes, ha jól csinálják. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a református zsinat lelkészi alelnöke erről és az egyház szeretetszolgálatának adventi akcióiról nyilatkozott az InfoRádiónak.

„Aki adakozik, az sokféleképpen teheti ezt, de a legjobb, amikor tudatosan és jól ad” – mondta Fekete Károly. A püspök hozzátette: az adakozó is azt szeretné, hogy örüljön, aki kapja, és a rászoruló embertárs megbecsülését jelenti, hogy kiváló minőségű adományt adnak neki. „Egy rossz minőségű élelmiszer, egy nem tiszta ruhaadomány, a fölöslegből hányaveti módon odaadott valami nem fog örömet okozni” – fogalmazott.

„Ha az ember iránytűt keres, csak magára kell gondolnia”

– emelte ki. A református zsinat lelkészi alelnöke szerint az adományozónak azt kell figyelembe vennie, ő minek örülne, minek látná hasznát.

A püspök hangsúlyozta: a Magyar Református Szeretetszolgálat és annak alapítványa azokat támogatja, akikről meggyőződött, hogy rászorultak,

„nem egy mély kútba ömlik az adomány”.

A hagyományoknak megfelelően a karácsonyi időszakban az egyház ismét meghirdeti gyűjtési akcióit,

  • a Szeretetdobozt,
  • a Nyilas Misi Pakkot,
  • a Nyilas Misi Ösztöndíjat, illetve
  • a tűzifaprogramot.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×