INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

emmanuel macron

francia

v4

Emmanuel  Macron francia elnök beszédet mond egy rendezvényen az északkelet-franciaországi Pont-a-Moussonban 2018. november 5-én. Macron az első világháborút lezáró tűzszünet aláírásának 100. évfordulója alkalmából kezdett egyhetes körútja során felkeresi az első világháború franciaországi emlékhelyeit.

Nézőpont: nagy az egyetértés Macronról a V4-országok lakosai körében

Romlik a francia köztársasági elnök megítélése a visegrádi országok közvéleményében a Nézőpont Intézet felmérése szerint: Emmanuel Macront már kevesebben kedvelik, mint amennyien rossz véleménnyel vannak róla.

Emmanuel Macron az elmúlt évben rendszeresen bírálta a visegrádi együttműködés országait, ez nyomot is hagyott a francia elnök imázsán - fogalmazott az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet friss kutatását bemutatva Nagy Dániel vezető kutató.

"Ismertsége és elutasítottsága is nőtt, a róla jó véleménnyel lévők aránya azonban nem változott a V4-es országok lakosai körében"

- tette hozzá.

Az októberi telefonos adatfelvétel alapján készített kutatásból kiviláglik,

33 százaléknyian kedvelik Macront, és 38 százaléknyian vannak rossz véleménnyel róla - utóbbi adat 2017-ben még csak 22 százalékos volt.

Macron "ismeretlensége" egy év alatt egyébként 28-ról 18 százalékra csökkent egy év alatt Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon.

Az eredményekből Nagy számára egyértelmű, hogy mindaz, aki mostanában ismerte meg Macront és tevékenységét, rossz véleménye van a liberális francia közjogi méltóságról.

Nemzetekre bontva is megvannak az eredmények: Nagy Dániel beszámolója szerint nincs nagy különbség a V4-államok adatai között.

"Minden egyes országban nőtt a francia elnök ismertsége, ezzel együtt az elutasítottsága is. Csehországban 30-ról 46 százalékra, Lengyelországban 25-ről 32 százalékra, Szlovákiában pedig 16-ról 33 százalékra

nőtt a Macronról rossz véleménnyel bírók hányada" - húzta alá.

Nyitókép: MTI/EPApool/Ludovic Marin

Kapcsolódó hang

Nézőpont-felmérés Emmanuel Macronról
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018