eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója interjút ad a Magyar Távirati Irodának Budapesten 2015. december 14-én.
Nyitókép: Marjai János

Havas Ágnes: a nézők szeretnének hőstörténeteket is látni

Történelmi filmek forgatókönyveit várja a Magyar Nemzeti Filmalap – mondta Havas Ágnes vezérigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában. Azt is elárulta, hány új magyar filmet mutatnak be ősszel a mozik.

A magyar nézőket a vígjátékok után a történelmi filmek érdeklik leginkább – mondta a vezérigazgató a műsorban. „Mi arra buzdítjuk a producereket, írókat, forgatókönyvírókat, rendezőket, hogy minél több történelmi témát hozzanak be” – fogalmazott a szakember.

Havas Ágnes hangsúlyozta: büszkék a Saul fia, az 1945, az Anyám és más futóbolondok a családból és a Hajnali láz című filmekre, melyek a 20. századba nyújtanak betekintést.

„A nézők szeretnének hőstörténeteket is látni”

éppen ezért a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyvpályázatot ír ki történelmi filmekre. „Minden, amire büszkének lehet lenni, minden, ahol feltűnt egy hősi tett, minden, ahol volt valami olyan konfliktus, ami egy drámát eredményezett” – sorolta az esélyes ötleteket a szervezet vezérigazgatója.

Havas Ágnes hozzátette, hogy a mozik tizennégy új magyar filmet mutatnak be ősszel. Tavaly több mint 1,3 millió magyar néző váltott jegyet hazai filmekre, idén lassan 600 ezernél jár ez a szám, így a vezérigazgató abban bízik, hogy év végére ismét meghaladja majd az 1 milliót a magyar mozi iránt érdeklődők száma. A statisztikák szerint a magyar nézők egyre szívesebben ülnek be magyar filmekre - mondta Havas Ágnes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×