eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pexels
Nyitókép: Pexels

Sose késő elkezdeni: mozgás időskorban

60 éves kortól hetente legalább két órát sportoljunk - mondta az InfoRádió által megkérdezett reumatológus, fizioterápiás szakorvos. Zolnay Péter szerint a mozgásszervi betegségek egyik gyógymódja maga a mozgás lehet.

Magyarországon nemcsak az időskorú emberekre jellemző, hogy nem mozognak, hanem az egész lakosságra. Egy felmérés szerint

a felnőttek 53%-a egyáltalán nem mozog, 23-24%-a havonta 1-3 alkalommal végez intenzív testedzést, ami hasznos, de nagyon kevésnek számít.

Ennek alapján Magyarországon nagyjából a társadalom 77%-a nem mozog eleget, és ebből a nagyon rossz számadatból következnek bizonyos egészségmutatók is - mondta Zolnay Péter reumatológus, fizioterápiás szakorvos.

"Nem véletlen, hogy Magyarországon nagyon nagy arányban fordulnak elő kardiovaszkuláris betegségek, elhízás, mozgásszervi betegségek, hiszen ezek összefüggésben állhatnak a mozgásszegénységgel - tette hozzá.

Időskori sportolási aktivitás

A reumatológus ajánlása szerint 60 éves kor felett hetente legalább két órát kellene sportolni. De nem is csak a mozgás mennyisége, hanem

a minősége és rendszeressége is nagyon fontos, s alkalmanként legalább 30-35 percet vegyen igénybe.

"A negyed órás kutyasétáltatás az egészségprevenció és mozgás szempontjából nem sokat ér, ha a 30-35 percet nem éri el" - vélekedett a szakorvos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×