INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

időközi választás

önkormányzati képviselő-választás

miskolc

sopron

veszprém

Fideszes sikerek az időközi választásokon

Infostart

A Fidesz-KDNP jelöltje nyert Miskolcon, Veszprémben és Sopronban is az időközi önkormányzati képviselő-választáson.

Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben tartott időközi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos győzött. A kormánypárti jelölt 1147 szavazatot kapott, Erdei Sándor – a Rokker Zsoltiként ismert korábbi humorista – 698-at.

Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben is a Fidesz-KDNP jelöltje nyert: Kovács Áron 655 voksot kapott, Zelenák Adrián (LMP) 160-at.

Sopronban Filep Márk győzött az 1. számú egyéni választókerületben. A Fidesz-KDNP jelöltje 570 szavazatot kapott, míg az MSZP-s Sógor Ferenc 180-at.

Két független jelölt közül Fülöp Imre Lorándot választották polgármesterré a Zala megyei Vaspörben vasárnap tartott időközi választáson. A 309 választásra jogosult polgár közül 225-en járultak a szavazóurnához. Fülöp Imre Loránd - aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát - 182 szavazatot kapott, Hajmási-Baranyai Noémire 42-en voksoltak. Egy szavazat érvénytelen volt.

Bischof Norbert lett az észak-baranyai Ág polgármestere, a független jelölt egyedüliként indult a posztért a vasárnapi időközi választáson. A 150 választásra jogosult közül 71-en járultak az urnához a Baranya megyei településen, egy szavazat érvénytelen volt. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert Stollmayer Dánielné, a község független polgármestere március közepén lemondott tisztségéről.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018