eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Rövidebb lehet a nyári szünet - lapszemle

Két hetes, "táborszerű" foglalkozásokkal rövidítené a nyári szünetet a kormány az általános iskolákban – értesült a Népszava. A Magyar Idők szerint egyre többen csatlakoznak Toroczkai László mozgalmához.

A Magyar Idők szerint egyre többen csatlakoznak a Jobbikból kizárt Toroczkai László mozgalmához. Az ásotthalmi polgármester által létrehozott Mi magunk elnevezésű platformnak a cikk szerint már 1500 követője van, valamint több százan már jelezték, hogy elmennek az ásotthalmi zászlóbontó rendezvényre is. A lap azt írja: Dúró Dóra és Novák Előd mellett folyamatosan lépnek ki politikusok az ellenzéki pártból, köztük több regionális igazgató és önkormányzati képviselő is.

A Népszava ír arról, hogy két héttel tovább tartana a tanév az általános iskolákban. A lap szerint a kormány ebben az időszakban táborszerű foglalkozásokat szervezne a gyerekeknek. A cikk idézi Maruzsa Zoltán helyettes oktatási államtitkárt, aki a döntést korábban azzal indokolta, hogy ezzel segítenék azokat a szülőket, akik a hosszú szünidő alatt nem tudnak mit kezdeni a gyermekükkel.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy a 2017-18-as tanévben 10 ezer leány szülője nyilatkozott úgy, hogy nem kéri a humán papillomavírus elleni védőoltást hetedikes lányának. Pedig az önkéntes, térítésmentes oltás 2014 szeptembere óta a nemzeti védőoltási program része. A méhnyakrák vezető haláloknak számít Magyarországon, és az esetek 99 százalékánál kimutatható a HPV.

A Portfólió ír arról, hogy egy ideje nem emelkednek drasztikusan a lakásárak. A cikk szerint ennek az egyik oka, hogy a vásárlói kör átrendeződött: kevesebbek a befektetési célú vásárlások és a forgalom egyre nagyobb része irányul az olcsóbb térségek felé.

A Pénzcentrum.hu szerint eddig 50 ezren fordultak a Magyar Nemzeti Bankhoz hitelszerződés előtti tájékoztatásért. Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában a lakáshitelek kamatának alakulása, a fix kamatozású kölcsönök ösztönzése, s a fogyasztók hitelszerződés előtti tájékoztatása áll – olvasható a nemzeti bank friss fogyasztóvédelmi jelentésében.

A Világgazdaság arról ír, hogy áfacsökkentést szeretne a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A cikk idézi a szövetség elnökét, aki szerint a mérséklésre azért volna szükség, mert minőségben és mennyiségben is növekszik a magyar sörpiac és a csökkentett áfával előtérbe kerülnének a magyar termékek az EU-ban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×