eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kunhalmi Ágnes visszalép Tóth Bertalan javára?

Nagyon szoros befutót vár a Medián az MSZP elnöki székéért vívott versenyben.

A Medián hibahatáron belül mérte az MSZP júniusi tisztújítása előtt az általuk legesélyesebbnek vélt jelölteket.

Kunhalmi Ágnest, a párt budapesti elnökét a megkérdezettek 42, Mesterházy Attila korábbi pártelnököt 41 százalék látná szívesen a szocialista párt élén.

A párt országgyűlési frakciójának vezetőjét, Tóth Bertalant, a megkérdezettek mindössze 12 százaléka tartja a legalkalmasabb jelöltnek.

Öt százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni a feltett kérdésre. Utóbbi esélyeit az elemzés szerint rontja, hogy ismertsége a felmérés szerint a legrosszabb a három jelölt közül.

Az MSZP-sek 61 százaléka tudja, ki ő, míg Kunhalmi Ágnesnél ez az arány 92, Mesterházy Attilánál pedig 94%.

A Medián felméréséből az is kiderül, az MSZP utóbbi időszakának vezetői Mesterházy Attila a legnépszerűbb.

Visszalépés?

A Független Hírügynökség információira hivatkozva azt írja a 24. hu, hogy Kunhalmi Ágnes már hétfőn visszalép Tóth Bertalan javára az MSZP elnökségért folytatott küzdelemben. Az időzítés nem véletlen, a párt jelölőbizottsága hétfőn tart ülést a június 17-i elnökválasztás előtt.

A Független Hírügynökség úgy tudja,

Tóth Bertalan támogatottsága Mesterházy Attilával szemben 60:40 százalék. A párton belül a többség Mesterházynál konstruktívabbnak tartja a jelenlegi frakcióvezetőt.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×