INFORÁDIÓ 
2019. július 24. szerda
Kincső, Kinga

miniszterelnöki megbízott

kormánybiztos

miniszterelnöki biztos

Budapest, 2018. március 19. Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Nyilvános a miniszterelnöki megbízottak listája

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Egyelőre 11 miniszterelnöki megbízott neve szerepel a Kormany.hu oldalon, valamennyiük megbízatása május 18-tól érvényes. A miniszterelnöki biztosok személyéről ugyanakkor még nincs információ.

Miniszterelnöki megbízottként dolgozik az új ciklusban:

 1. Bakondi György, feladata: belbiztonsági kérdésekben történő személyes szaktanácsadás nyújtása.
 2. Félegyházy-Megyesy, feladata: a nyugati magyarság, NGO/jótékonysági szervezetek nemzetközi kapcsolatai és működései, az észak-amerikai kapcsolatok és az ezekre vonatkozó média/PR kérdések körében szaktanácsadás nyújtása.
 3. Klinghammer István, feladata: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetése.
 4. Szili Katalin, feladata: személyes közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban.
 5. Hegedüs Zsuzsanna Gabriella, feladata: a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben szaktanácsadás nyújtása.
 6. Kerényi Imre, feladata: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzése.
 7. Kovács Miklós, feladata: az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben személyes tanácsadás nyújtása.
 8. Nagy István, feladata: a hazai gazdaság mozgásterének bővítése és versenyképességének erősítése témakörben szaktanácsadás.
 9. Nyitrai Zsolt, feladata: stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolása érdekében nyújtandó személyes szaktanácsadás.
 10. Szőcs Géza, feladata: személyes szaktanácsadás kulturális kérdések körében.
 11. Tellér Gyula, feladata: szaktanácsadás a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével, valamint a hazai és nemzetközi politikai folyamatok történeti és aktuálpolitikai vetületével kapcsolatos kérdéskörökben.

A kormánybiztosoknál egyelőre öt név szerepel a kormányzati portálon:

 • Andy Vajna filmügyi biztosé,
 • a Budapestért és az agglomerációért felelős Fürjes Balázsé,
 • a modern falvak programot koordináló Gyopáros Alpáré,
 • az egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjával Seszták Miklósé,
 • valamint az aktív Magyarországért felelős Révész Máriuszé.

A miniszterelnöki biztosok rovatában ugyanakkor egyelőre egyetlen név sem szerepel a kormányzati portálon, így azt sem tudni például, hogy romaügyi biztos marad-e Farkas Flórián.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018