eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nyilvános a miniszterelnöki megbízottak listája

Egyelőre 11 miniszterelnöki megbízott neve szerepel a Kormany.hu oldalon, valamennyiük megbízatása május 18-tól érvényes. A miniszterelnöki biztosok személyéről ugyanakkor még nincs információ.

Miniszterelnöki megbízottként dolgozik az új ciklusban:

  1. Bakondi György, feladata: belbiztonsági kérdésekben történő személyes szaktanácsadás nyújtása.
  2. Félegyházy-Megyesy, feladata: a nyugati magyarság, NGO/jótékonysági szervezetek nemzetközi kapcsolatai és működései, az észak-amerikai kapcsolatok és az ezekre vonatkozó média/PR kérdések körében szaktanácsadás nyújtása.
  3. Klinghammer István, feladata: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetése.
  4. Szili Katalin, feladata: személyes közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban.
  5. Hegedüs Zsuzsanna Gabriella, feladata: a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben szaktanácsadás nyújtása.
  6. Kerényi Imre, feladata: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzése.
  7. Kovács Miklós, feladata: az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben személyes tanácsadás nyújtása.
  8. Nagy István, feladata: a hazai gazdaság mozgásterének bővítése és versenyképességének erősítése témakörben szaktanácsadás.
  9. Nyitrai Zsolt, feladata: stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolása érdekében nyújtandó személyes szaktanácsadás.
  10. Szőcs Géza, feladata: személyes szaktanácsadás kulturális kérdések körében.
  11. Tellér Gyula, feladata: szaktanácsadás a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével, valamint a hazai és nemzetközi politikai folyamatok történeti és aktuálpolitikai vetületével kapcsolatos kérdéskörökben.

A kormánybiztosoknál egyelőre öt név szerepel a kormányzati portálon:

  • Andy Vajna filmügyi biztosé,
  • a Budapestért és az agglomerációért felelős Fürjes Balázsé,
  • a modern falvak programot koordináló Gyopáros Alpáré,
  • az egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjával Seszták Miklósé,
  • valamint az aktív Magyarországért felelős Révész Máriuszé.

A miniszterelnöki biztosok rovatában ugyanakkor egyelőre egyetlen név sem szerepel a kormányzati portálon, így azt sem tudni például, hogy romaügyi biztos marad-e Farkas Flórián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×