eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Farkas Flóriánékkal folytatja az együttműködést a Fidesz

Megújította választási együttműködési megállapodását pénteken a Fidesz és a Lungo Drom.

Kövér László, a kormánypárt választmányi elnöke a megállapodás aláírását követően elmondta, egy olyan megállapodást hosszabbítottak meg, amely mindkét szervezetnek sikereket hozott: a választási győzelmek mellett ugyanis a Fidesz és a Lungo Drom is elmondhatja magáról, hogy minden korábbinál komolyabban tudta támogatni a romák felzárkózását.

A házelnök hangsúlyozta, a mostani megállapodás nem egyedi, hanem az első állomása a Fidesz szövetségi rendszere megújításának, aminek során minden partnerszevezetükkel hasonló megállapodást kötnek majd.

Kövér László reményei szerint a Fidesz a választási kampányt megelőzően egy választási nyilatkozatot is tesz a szövetségeseivel közösen, amely egyfajta szerződés, vállalás is lesz arra vonatkozóan, hogy mit kívánnak tenni együtt az ország élén. A Fidesz választmányi elnöke emlékeztetett, ebben a szövetségben a Fidesz és a Lungo Drom mellett megtalálható a KDNP, a Fidelitas, a Nemzeti Fórum, a Vállalkozók és Munkaadók Pártja és a kisgazdák.

Kövér László szólt arról is, hogy az elmúlt hét évben elért sikerek jó alapot adnak arra, hogy a választók bizalmát kérjék jövő tavasszal. Kiemelte, mostani kormányzásuk első négy éve elsősorban az ország katasztrófa széléről történő visszarántásával telt, míg a második négy esztendőt már az emelkedő pályán való mozgás határozza meg, a következő négy év pedig "a termés egy részének learatásáról, az eredmények realizálásáról" is szól majd.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke úgy fogalmazott, a Fidesz és a Lungo Drom szövetsége az egyetlen garanciát jelenti a cigányság felzárkózásának folytatására.

Hangsúlyozta, a Fidesszel több mint másfél évtizede dolgoznak együtt sikeresen. Farkas Flórián megjegyezte továbbá, hogy a Lungo Drom rendelkezik a Fidesz után a legtöbb önkormányzati mandátummal, többel mint az összes ellenzéki párt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×