eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Flirt motorvonat halad Ürömnél a Budapest-Esztergom vasútvonalon 2018. április 3-án. Ezen a napon a vasútvonal villamosításának befejezése alkalmából sajtótájékoztatót tartottak az esztergomi vasútállomáson, amelyet a vonal korszerűsítésével egyidejűleg átépítettek. A vonal villamosításával a korábban 1 óra 28 perces menetidő 1 óra 9 percre csökkent, majd a májustól induló, sűrűbb menetrenddel egy óra két perc lesz az utazás ideje. A teljes vonalon új D55 típusú biztosítóberendezéseket helyeztek üzembe.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Így közlekedhet a hosszú hétvégén – változások a menetrendben

A pünkösdi hosszúhétvégén változik a vonatok, valamint a budapesti közösségi közlekedés menetrendje is.

A változások Budapesten is csak vasárnap kezdődnek – tájékoztatta az InfoRádiót Varga Etele, a BKK Info munkatársa. „Szombaton a BKK-járatok a megszokott menetrend szerint közlekednek, az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusz jár. A pünkösdi napokon – tehát vasárnap és hétfőn – teljes üzemidőben Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között utazhatnak az M3-as metróval. Május 21-én, hétfőn a járataink az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak” – mondta.

Pünkösdvasárnap és hétfőn számítsanak a vonattal közlekedők is némi változásra – tudtuk meg Kavelecz Imrétól, a MÁV Csoport kommunikációs szakértőjétől. „Május 20-án az ünnepi menetrend érvényes, 21-én, tehát pünkösd hétfőn érvényes a vasárnapi menetrend, és 22-én, kedden pedig már a szokásos, munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok” – tájékoztatott. Hétfőn kisegítő vonatok is közlekednek, melyek a megyeszékhelyekről tartanak Budapestre a délutáni, esti órákban.

A vasúti közlekedésről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak. Míg a budapesti közlekedésről a BKK Info webes és mobilapplikációként is elérhető FUTÁR alkalmazásán keresztül tudhatnak meg többet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×