INFORÁDIÓ 
2019. november 13. szerda
Szilvia

hetilapszemle

borász

korea

magyar gazdaság

Figyelemreméltó a 4% feletti magyar GDP-bővülés - hetilapszemle

A Figyelő egy Ausztriában élő magyar gazdasági szakértővel elemzi a magyarországi helyzetet, a Heti Válasz Jásdi István csopaki bortermelővel készített interjút a múltról és jelenről, a HVG pedig a dél-koreai nagykövetet kérdezte meg a két Korea jövőjéről.

A Figyelő Schindler Tibor Ausztriában élő gazdasági szakértővel készített interjút, aki szerint figyelemreméltó, de büszkeségre még nem adhat okot a 4 százalék feletti magyar GDP bővülés, amit az eurozóna is örömmel venne. Az elemző szerint egy kisebb terjedelmű privatizációs hullámmal nagyobb forrás lenne előteremthető kutatásra, innovációra, és digitalizációra. Schindler Tibor úgy véli, bár az utóbbi években folyamatos a reálbér növekedés Magyarországon, ennek ellenére óriási kihívás az effektív fizetési felzárkózás kérdése, amely visszafoghatná a képzett munkaerő elvándorlását. Részletek a Figyelőben.

A Heti Válasz Jásdi István csopaki bortermelővel készített interjút, aki nemrég megírta családja történetét, és aki azt mondta: Magyarországon minden család életébe úgy avatkozott be a történelem, ahogy Európa kevés más országában. Úgy fogalmazott: teljes életet csak hazájában élhet az ember. A csopaki borász a mostani parlamenti választásról azt mondta: a vidéki ember nem butább, látta, hogy van egy kormány, amely sokszor arrogáns és agresszív, de azt is látta, hogy az alternatíva az anarchia. Jásdi István, aki maga is élt Párizsban, hisz a családi befogadásig tartó asszimilációban, de a párhuzamos társadalmakban nem. Részletek a Heti Válaszban.

A HVG Dél-Korea magyarországi nagykövetét kérdezte meg a koreai félszigeten zajló eseményekről. Cse Kju Sik a holnapi észak-dél csúcstalálkozót a békemegállapodás megkötéséhez és a koreai félsziget atomfegyver-mentesítéséhez vezető fontos lépésnek tartja. A diplomata szerint szükségszerűvé vált a két Korea újraegyesítése, ami 20 éves időtávlatban mintegy 3300 milliárd dollárba kerülhetne Dél-Korea számára, hosszabb távon azonban 5 ezer milliárd dolláros lehet a haszon, tehát két évtized után már pozitív lehetne az egyenlege. Részletek a HVG-ben.

Kapcsolódó hang

Hetilapszemle
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018