eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt. egyik gépkocsija halad a főváros V. kerületében, a Múzeum körúton. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Turbéky Eszter

Egy lépéssel közelebb a drágább taxizáshoz

Zöld utat kapott a fővárosi taxis tarifaemelés - tudatta az Országos Taxis Szövetség.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kerekasztal beszélgetést hívott össze, melyen a taxi-társaságok képviselői, taxisofőrök, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek, a BKIK Ipari Tagozat, a Budapest Közút és a BKK képviselői is részt vettek. A megbeszélés témája a taxisokat sújtó egyre nagyobb költségek miatti tarifa díjának mérsékelt emelése volt - közölte az Országos Taxis Szövetség.

Az érdemi tárgyalások megkezdése előtt az Európai Taxis Egyesület vezetői kivonultak a tárgyalóteremből, jelezvén, hogy a továbbiakban nem kívánnak részt venni a szakmai egyeztetésen.

A Budapest Taxi képviselőjének kivételével a jelenlévők egyöntetűen támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét, így azt a főpolgármester-helyettes a továbbiakban egységes szakmai javaslatnak értékelte. Ezzel a szakmai egyeztetések a végéhez érhettek, és az egységes javaslat a közeljövőben a fővárosi közgyűlés elé kerülhet.

„ Az OTSZ által képviselt taxi-társaságok és a több ezer egyéni taxis-vállalkozó egyaránt fontos lépésként értékeli a szakmai döntést, hiszen az egységes tarifa 2013-as bevezetése óta a taxisok költségei jelentősen megemelkedtek” – mondta el Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Hozzátette: ezzel a lépéssel közelebb jutottak ahhoz, hogy a taxizás a jövőben minél többeknek nyújtson átlátható és vállalható megélhetést.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×