eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mindenre tüzel a kormány

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről.

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről; a határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából.

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal - tette hozzá. Elmondta, a hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében növelik az e célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg.

A pénteki közlönyben az olvasható: a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a téli rezsicsökkentésből minden magyar háztartás részesüljön, ezért felkéri a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy egyeztessen a távhőszolgáltatókkal arról, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is.

Ugyancsak Kósa Lajost kérték fel arra, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával készítsen szabályozási javaslatot az említett egyeztetések alapján, és terjessze azt a kormány elé.

Miután elkészült a szabályozási javaslat, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a téli rezsicsökkentést kiterjeszthessék a távhőszolgáltatást használókra is.

Szintén a nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania egymilliárd forint többletforrást a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatásra. Pintér Sándor belügyminiszternek kell megtennie a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ezt a többletforrást felhasználják.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×