eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szanálják a Hős utcai szegregátumot

Szanálják a Hős utcai szegregátumot

A magántulajdonban lévő lakások kisajátításának, a házak elbontásának költsége az önkormányzat számításai szerint eléri a 2,25 milliárd forintot.

A droggettóként hírhedtté vált Hős utca 15/A–B szám alatti ingatlan szanálására 2,1 milliárd forintot juttat a kormány a X. kerületi önkormányzatnak, a támogatást külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül kapja a helyhatóság – írta a Magyar Idők a Magyar Közlöny alapján.

A Hős utcai társasházakban sokan nem fizetik a közös költséget és a közműdíjakat, így a tartozásuk eléri a 200 millió forintot. Azt a pénzt, amit a tulajdoni része után az önkormányzat és 20-30 magántulajdonos havonta befizet a társasház számlájára, azonnal inkasszózzák a tartozások miatt. A területen korábban felhalmozott 5-600 köbméter szemetet több millió forintért az önkormányzat elszállíttatta, részleges talajcsere is történt, de a kihelyezett betonakadályok ellenére néhány hónap alatt újra megtelt hulladékkal a terület.

A Hős utcai gettóban élők jelentős része drogfogyasztó, bűnöző életmódot folytat, több gyilkosság történt, és gyakoriak a késelések is. 

Mivel nyár óta már a drogterjesztők sem mertek a Hős utca X. kerületi részére bemenni, az 1-es villamos megállóihoz rendelték ki ügyfeleiket, így vált rettegett városrésszé a tágabb környék, és lett mindennapos a drogtól remegő, fetrengő emberek látványa. A rendőrség augusztus óta megerősített jelenléttel tartja fenn a rendet a környéken.

A magántulajdonban lévő lakások kisajátításának, a házak elbontásának költsége az önkormányzat számításai szerint eléri a 2,25 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×