eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ide menekülünk az év végén

Ide menekülünk az év végén

A trivago.hu és a Szallas.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.

A magyarok legkeresettebb szilveszteri úti céljainak listáját Budapest vezeti, a második helyen Prága, a harmadikon Hajdúszoboszló áll - közölte a trivago.hu. A top 20-as rangsorban - amelyet a 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott keresési adatok alapján állítottak össze - 13 belföldi úti cél szerepel.

A magyarok - ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel - szívesebben töltik belföldön a szilvesztert - állapítja meg a trivago közleménye.

A lista alapján ismét

jól teljesítettek a fürdővárosok:

az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadik lett, Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett.

Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő külföldi úti célok közül Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20-ba - közölte a trivago.

A Szallas.hu foglalási adatai alapján a belföldi úti célok közül Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Hozzáteszik, hogy bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint.

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy a vendégek előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki.

A szállásadók mindent megtesznek, hogy a vendégek jól érezzék magukat: sztárfellépővel vagy valamilyen zenés programmal, közös koccintással, hagyományos fogásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várják a mulatni vágyókat. A szilveszter sokszor családi program, de erre már felkészült a legtöbb szálláshely a portál adatai szerint: gyermekfelügyelet, játszóház, animátorok állnak rendelkezésre, és különböző kézműves, valamint egyéb foglalkozásokkal kötik le a kicsik figyelmét. Az éjféli pezsgős koccintás és a tűzijáték pedig már a legtöbb szálláshelyen alapkelléke az új év köszöntő csomagnak.

A Szallas.hu adatai a szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly. A legalacsonyabb értékű foglalás 2100, míg a legdrágább több mint 1 millió 200 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×