eur:
393.77
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Gigantikus magyar szállodalánc alakul

Gigantikus magyar szállodalánc alakul

Megalakul a legnagyobb hazai tulajdonú, Kelet-Közép-Európában is meghatározó szállodavállalata jövő tavaszra: összesen 18 magyarországi és öt külföldi hotel tulajdonosa lesz a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., az egységek a Hunguest Hotels üzemeltetésébe kerülnek - írja a Magyar Idők.

Ehhez több lépcsőben megvalósuló tőkeemelésről határozott kedden a tőzsdei társaság, aminek eredményeként a Konzum saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot. 

A Konzum a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé azokat a határozatokat, amelyek több magyarországi és külföldi szálloda megvásárlásáról is szólnak – ezek egy része jelenleg is az nyrt. közvetett érdekeltségében áll.

További szállodák is a nagybefektető érdekeltségébe kerülnek az elkövetkező hónapokban: hasonló feltételek mellett a jelenleg a Wellnesshotel Építő Kft. tulajdonában lévő egerszalóki, négycsillagos Hotel Saliris Resort, valamint a muraui Ferien Hotel apportként ugyancsak az összesen megközelítőleg 30 milliárd forintos tőkeemelés részét képezik majd. Ugyancsak a Konzum érdekeltségébe kerül a Leisztinger Tamás üzletemberhez köthető Arago Zrt. tulajdonában lévő Ligetfürdő Kft., amely a szegedi négycsillagos Forrás Hotelt és Magyarország legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdőjét, a Napfényfürdő Aquapolist birtokolja, továbbá a montenegrói négycsillagos Sun Resort és két, Ausztriában, a Hohe Tauern Nemzeti Parkban fekvő szálloda (a Hotel Heiligenblut, illetve a Post Hotel) tartozik hozzá.

A szállodavásárlásokat, tőzsdei ügyleteket a Gazdasági Versenyhivatal és a jegybank felügyeli, a folyamat várhatóan 2018. február végéig zárul. Jövő tavaszra a legnagyobb belföldi vendégforgalmat bonyolító Hunguest Hotels lánc régiós szinten is az élre kerül: a közvetlen és közvetett formában a Konzum Nyrt. tulajdonába kerülő szállodaportfóliót ugyanis a turisztikai vállalat üzemelteti tovább. Az egyik legjelentősebb, befektetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó nagyvállalat saját tőkéje az előzetes számítások szerint a tranzakciók végére elérheti az 50 milliárd forintot, a forgalomban lévő összes Konzum-részvény száma pedig körülbelül 30 millióra nő majd - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×