INFORÁDIÓ 

2018. április 21. szombat
Konrád

Jelentős változás az M3-as autópálya kivezető szakaszán

InfoRádió
Csütörtök estétől átalakul az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszának forgalmi rendje. A leállósávot az M0-s csomópontig átépítik haladó sávvá, hogy ezzel is növelni tudják az útszakasz áteresztő képességét.

A 3-as metró felújítási munkáihoz kapcsolódóan, a Váci úti forgalmi rend megváltoztatásával kieső közúti kapacitás részleges pótlása érdekében a Budapest Közút 2017. november elején átprogramozta az M3-as autópálya bevezető szakaszán lévő Szerencs utcai lámpa beállításait, hogy több jármű tudjon egyszerre áthaladni, ezzel lecsökkentve a lámpa előtt várakozók sorát. Emiatt viszont az M3-as autópálya kivezető szakaszán, a Szentmihályi úti becsatlakozásnál a délutáni csúcsforgalomban torlódások alakultak ki.

Ezért az M3-as autópálya kivezetőjének leállósávját forgalmi sávvá építi át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatoknak köszönhetően három sávon lehet majd haladni, a Szentmihályi úti felhajtóág és az M0-s csomópont közötti szakaszán úgynevezett gyűjtő-elosztósávot alakítanak ki.

Az átalakítási munkálatok előtt megerősítik a leállósávot a Szentmihályi út gyorsítósávja és a Szilas pihenőhely között és a Szilas pihenőhely melletti részt a 11-es és 12-es kilométer szelvényeknél. A munkálatokat, köztük az aszfaltozást csütörtökön elkezdték, a burkolati jelek marása és átfestése részben ezzel egy időben, részben közvetlenül az aszfaltozást követően készül, ha azt az időjárás engedi. Így várhatóan hétvégére már kialakulhat az új forgalmi rend.

Az átalakítással a Szilas pihenő lassítósávja megszűnik, így a közlekedőknek a külső (gyűjtő-elosztó) sávból lesz lehetőségük kihajtani a pihenőbe. Ezen forgalmirend-változásra burkolati jelekkel és táblázással is felhívják majd a közlekedők figyelmét. A szakaszon a 100 km/órás sebességkorlátozás megmarad.

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán hasonló átalakításra nincs lehetőség.

A címlapról ajánljuk


Meghalt Avicii

Meghalt Avicii

28 évesen meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je....