eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem tudni, olcsóbb vagy drágább lesz-e az üzemanyag - lapszemle

A Világgazdaság szerint néhány éven belül öt trend forgatja fel az autóipart. A Portfolio szerint egyre többen döntenek úgy, hogy az év vége közeledtével egy tartós befektetési számlán spórolnák meg befektetésük adóterheit.

A Világgazdaság szerint néhány éven belül öt trend forgatja fel az autóipart, és ezekhez a magyar beszállítóknak is alkalmazkodniuk kell. Végh Bálint, a PwC Magyarország üzleti tanácsadó részlegének menedzsere úgy látja, hogy ha a beszállítók időben reagálnak a várható változásokra, akkor nyertesei lesznek a folyamatnak. A várható trendek között említette az elektromos és hibrid meghajtású járművek elterjedését, az önvezető autók előretörését valamint a megosztott autóhasználatot.

A Magyar Idők arról ír, hogy Európa északi és keleti felében drámaian emelkedett az elmúlt évben a HIV fertőzöttek száma. Magyarország azonban továbbra is jó helyzetben van, nálunk még mindig kevesen érintettek. Nagyobb baj, hogy itthon is már csak az AIDS stádiumában fedezik fel a fertőzést.

A Magyar Nemzet interjút közöl Polgár Judittal. A 2014-ben visszavonult sakktörténelem legjobb női játékosa Világsakkfesztivált szervez, népszerűsíti az iskolai sakkoktatást. A Sakkpalota Program szerepel a Nemzeti Alaptantervben, és közel 300 iskolában alkalmazzák, az óvodások számára pedig kidolgozta a Sakkjátszótér programot. Újabban pedig az ENSZ egyenjogúságot szorgalmazó programjának egyik arcaként járja a világot.

A Portfolio szerint egyre többen döntenek úgy, hogy az év vége közeledtével egy tartós befektetési számlán spórolnák meg befektetésük adóterheit. Az alacsony kamatkörnyezetben és a csökkenő adóterhek mellett viszont ennek a számlatípusnak egyre kisebb az előnye, ráadásul egy tartós befektetési számla a "normál" értékpapírszámla mellett plusz költségterhet is jelenthet. Ezért a portál annak járt utána, megéri-e még ilyen típusú számlát nyitni.

A napi.hu arról ír, hogy egyelőre bizonytalan, hogy a következő időszakban merre mozdulhat el az üzemanyagok ára, ugyanis késik a legfontosabb összetevő, a kőolaj árát befolyásoló megállapodás. A héten derülhet ki, drágább vagy olcsóbb lesz-e a benzin és a gázolaj.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×