eur:
387.61
usd:
356.93
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Újra tanít a politikussá lett Pukli István

Újra tanít a politikussá lett Pukli István

Pukli István egy budai általános iskolában vállalt tanári munkát.

Pukli István ismét munkába állt: történelemtanárként dolgozik egy budai általános iskolában. Ezzel kapcsolatban a 24.hu megkereste a budapesti Teleki Blanka Gimnázium korábbi igazgatóját, de nem akart nyilatkozni.

Pukli a májusban alakult Polgári Világ nevű párt alelnöke. A szervezet elnöke, Keresztény Zoltán a lap kérdésére azt mondta, az oktatási tiltakozások korábbi vezéralakja valóban újra munkába állt. Majd hozzátette: Neki nagyon fontos, hogy tanítson, és az oktatásban tevékenykedjen. Mi ezt megbeszéltük, tulajdonképpen közös megegyezéssel történt így. Úgy érezte, hiányzik az életéből a tanítás, és nekünk semmi kifogásunk nem volt a munkába állása ellen. Az elnökség összetétele nem változott.

A párt taglétszáma egyébként száz fölött van, az elnökségben pedig tehát továbbra is helyet kap Pukli István, aki új igazgatói pályázatot sem adott be, noha korábban ezt vetítette előre. Döntését azzal indokolta, hogy az új Klebelsberg Központ felállításával sem lett nagyobb a mozgástér. Nem sokkal korábban Pukli a Tanítanék Mozgalomból is távozott.

A Polgári Világ célja, hogy Magyarországon jövőre irányváltás következzen be, és ezért jelen pillanatban is együttműködésről tárgyalnak. Ennek részleteiről a pártelnök nem nyilatkozott, miután ezek nem befejezett tárgyalások. Csak annyit mondott:

2017 végén nem az a legfontosabb, hogy 1 százalékról 2 százalékra növeljük egy ellenzéki tömörülés bázisát, hanem az, hogy jövőre irányváltás legyen. Sem az 1 százalék, sem az ezzel kapcsolatos politikai jelenlét nem olyan fontos, mint normális demokratikus időben.

Terveik szerint tehát elindulnak a választásokon, de hogy hogyan és milyen formában, arra még nem tud válaszolni. A kampányidőszak stratégiája még nem végleges, sok minden függ a jelenleg is folyamatban levő tárgyalásoktól – mondta. Megjegyezte, hogy az euró bevezetéséért indított kampányban mindenkinek a segítségét elfogadják, miután ezt össznemzeti ügynek tartják.

Keresztény szerint elsősorban a polgári liberálisok és konzervatívok szavazatainak megszerzésében reménykednek, de mindenkire számítanak, aki tudás- és teljesítményalapú társadalomban szeretne élni.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×