eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Az egészségügy és a Soros György is téma volt a parlamentben

Az egészségügy helyzete, a devizahiteleseknek nyújtott segítség és az illegális bevándorlás is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője emlékeztette a kormány tagjait, hogy az egész nemzetet kellene szolgálniuk, holott - mint mondta - csupán azért dolgoznak, hogy a szűk uralkodó elit élete jobb legyen, miközben mindenki mást lenéznek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában aláhúzta, hogy akkor lehet igazságos az ország, ha mindenkinek lehetőséget ad a jobb életre, ennek jegyében nőtt 2010 óta 62 százalékkal a nettó átlagkereset, míg az MSZP időszakában jobban megérte segélyből élni, mint dolgozni.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője a kormány egészségpolitikáját támadta, mert úgy látta, hogy a kormány fizetőssé tette az egészségügyet, hiszen akik tehetik, saját vagyonukból finanszírozzák ellátásukat, ám félmillió embernek nincs háziorvosa, egyre hosszabbak a kórházi várólisták és egész Európában nincs annyi daganatos megbetegedés, mint Magyarországon.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az egészségügyi dolgozók béremelésének ismertetésével érvelt, majd rámutatott, hogy a Fidesz akadályozta meg 2008-ban, hogy fizetőssé tegyék az egészségügyet, a kórházi várólistákat pedig csökkentették 2012 óta.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője a kormány devizahiteleseknek nyújtott segítségét kevesellte, állítva, hogy a kormány lepaktált a bankszövetséggel és piaci árfolyamon forintosította a hiteleket.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára válaszában kiemelte, hogy nem a Fidesz kormányzása alatt alakult ki a devizahiteles probléma, amit az árfolyamgát, a végtörlesztés, és a Nemzeti Eszközkezelő révén kezeltek, most pedig meghosszabbítanák a kilakoltatási moratóriumot is.

Hollik István a KDNP részéről Soros György amerikai üzletembert állítólagos tervét támadta a DC Leaks által nemrég nyilvánosságra hozott iratok alapján, amire Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára aláhúzta, hogy a kormány senkinek nem engedi, hogy a magyar emberek biztonságát veszélyeztesse.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel képviselőtársai figyelmét, hogy az Európai Parlament egyik bizottsága már elfogadta a bevándorlók tagállamok közötti áthelyezésének új eljárásrendjét, amire Dömötör Csaba aláhúzta, hogy két éve van napirenden Brüsszelben a felső korlát nélküli kötelező áthelyezési mechanizmus, de ezzel a döntéssel megkezdődött a betelepítési terv végrehajtása, holott senki nem hatalmazta fel erre az uniós vezetőket.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×