INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

taxi

budapest

tarifa

ellenőrzés

Új tarifát akarnak a budapesti taxisok

Új tarifát akarnak a budapesti taxisok

InfoRádió

Egyelőre elmarad a taxisok demonstrációja, mert a héten átadják rendeletmódosítási elképzeléseiket a városháza képviselőinek. Komolyabb ellenőrzéseket akarnak, és változtatnának a tarifákon is.

Reményeik szerint tárgyalások kezdődnek a főváros és köztük a budapesti taxis szabályozás lehetséges módosításáról – mondta Czifery Csaba, az éppen bejegyzés alatt álló Európai Taxis Egyesület alelnöke a Népszavának. Budapesti taxisok egy csoportja demonstrációra készül a városháza körül, ha nem tudnak tárgyalásokat kezdeményezni a fővárosi önkormányzattal a működésüket szabályozó rendelet módosításairól.

Három témakörben szeretnének változásokat:

  • Az ellenőrzések erősítését és kiterjesztését szeretnék elérni, mert számos olyan vállalkozás van, amelyik személyszállítást végez a fővárosban, mégis kibújik a taxisrendelet alól.
  • Módosítanának a jövő év elejéről életbe lépő Euro5-ös szabályon. Januártól csak Euro5-ös környezetvédelmi besorolású motorral működő autóval lehet taxizni a fővárosban, viszont a taxisok szerint egy egyébként az összes elvárt paraméternek megfelelő gépjárművel 10 éves koráig lehetne szolgáltatást nyújtani.
  • A tarifatáblához is hozzányúlnának: egy hétvégi, ünnepnapi díjcsomagot is bevezetnének, ami „rendes munkaidőn túli” időszakokra szólna. Jelenleg egységes, kilométerenkénti 280 forintos tarifa van. A kért változtatás mértékét nem kívánták elárulni.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018